България с невероятен пробив в ранглистата на ФИФА


Н. Гавазов

България с невероятен пробив в ранглистата на ФИФА

Националният отбор на България по футбол направи невероятен пробив в ранглистата на ФИФА и увеличи дистанцията си от Антигуа и Барбуда с цели 15 места! „Трикольорите" са на 90-та позиция, докато представителният тим на 90 000-та карибска държава се смъкна на 105-то място. Хората на Любослав Пенев също така оставиха зад себе си Бахрейн, Оман, Уганда, Саудитска Арабия и други, а пробивът на „лъвовете" се дължи основно на победата им срещу Холандия, която много специалисти възприемат като нереална и най-вече съмнителна.

Въпреки успехът на българите, пред нас обаче продължават да бъдат Буркина Фасо, Ангола, Конго, Албания, Ирак, Хаити и други.

В първата десетка, която се оглавява от Испания също настъпиха някои промени. Уругвай изпревари Германия и шампионът на Южна Америка вече се намира на второ място. Огромно е отстъплението на Португалия - с цели пет места и Роналдо и ко вече са десети. Холандия, въпреки поражението от България продължава да заема 4-то място, следвана от петкратния световен първенец Бразилия, Англия, Аржентина и Хърватия. Дания е девета.

Най-голям скок в Топ 50 направи Австрия - с 15 места, а в Топ 100 Бенин дръпна с 52 позиции и вече е пред България.

 

  Сподели
105