Германия ще подчини Аржентина след дузпи


Т. Михайлов

Германия ще подчини Аржентина след дузпи

Аржентина - Германия
Стадион: "Грийн Пойнт", Кейп Таун
Дата: 03.07.2010
Час: 17:00
Съдия: Равшан Ирматов (Узбекистан)


Германия и Аржентина ще кръстосат шпаги в изключително интригуващ четвъртфинал на “Грийн Пойнт” в Кейп Таун. Само преди четири години двата отбора играха на същата фаза на шампионата в Германия като тогавашните домакини продължиха след дузпи. Това обаче е само малък епизод от великата история на тяхното съперничество.

От общо 18 мача между двата тима 5 са на световни финали. Всичко започва през 1958 година в Малмьо. В груповата фаза немците се налагат с 3:1. 8 години по-късно в Бирмингам е и най-скучният мач. Отново в групите се стига до 0:0. Минават още 20 години и на 29 юни 1986 на “Ацтека” в Мексико Сити се решава съдбата на световната титла. Получава се уникален финал, в който с Марадона в състава Аржентина побеждава с 3:2. “Гаучосите” дръпват с 2:0, но германските футболисти не се дават като 10 минути преди края резултатът е равен. В 83-ата минута обаче Хорхе Буручага носи световната купа на южноамериканците.

Реванш Германия взима само 4 години по-късно. На “Стадио Олимпико” в Рим немците побеждават с 1:0 отново в спор за трофея. Голът отбелязва Андреас Бреме от много спорна дузпа в 85-ата минута. От 65-ата минута “гаучосите” са с човек по-малко на терена, а в края дори остават с 9 души. Последната спирка в историята на, която ще се спрем е споменатият вече мач преди 4 години в Берлин. Мачът е завързан като Роберто Аяла дава аванс на “гаучосите” в 49-ата минута. Клозе изравнява в 80-ата, след което верният приятел на Германия дузпите отново помагат на тима. Аяла и Камбиасо са грешниците от бялата точка. 

До този етап Аржентина достигна след рейд от 4 поредни победи. В груповата фаза “гаучосите” нямаха никакви проблеми с Нигерия, Южна Корея и Гърция, но на 1/8-финал ги очакваше Мексико. Мачът започна много завързано и равностойно, преди реферът Розети да признае гол от 2-метрова засада на Карлос Тевес, с който южноамериканците поведоха. От там насетне за тях стана по-лесно и в крайна сметка победиха с 3:1. 

Не по-малък галеник на съдиите бе и Германия. След нервното преминаване през Група D немците трябваше да излязат срещу вечния си съперник Англия. Мачът тръгна страхотно за тях с два леки гола, но “трите лъва” се разиграха в средата на втората част и за 2 минути вкараха две попадения, второто от които реферът Хорхе Ларионда не призна. Това принуди островитяните да поемат голям риск през второто полувреме и Германия ги пречупи с още две блестящи контраатаки.

Диего Армандо Марадона има известни проблеми със състава преди двубоя. Под въпрос е защитникът на Интер Валтер Самуел-Стената. Той не игра и срещу Мексико, което наложи ротация в отбраната на “албиселесте”. Иначе схемата не буди съмнение – 4-3-1-2 с Тевес и Игуаин напред и Лионел Меси зад тях.
След побоя над Англия Йоаким Льов няма причини да прави промени в стартовия си състав. Германия няма наказани футболисти, а няма и информация за контузени. Това означава, че схемата ще е 4-2-3-1 с бързите Мюлер и Подолски на двете крила, таранът Клозе в центъра на атаката и новоизгряващата звезда Месут Йозил зад него.

След като Холандия изхвърли Бразилия сякаш митът за непобедимостта на южноамериканските представители бе развенчан. Наистина Аржентина до този момент е абсолютно безгрешна, но и Германия е най-сериозният съперник на тима на Марадона, в който ще се види истинската класа на “гаучосите”. Срещу Мексико това също можеше да стане, но съдиите вкараха мача в друго русло. И немците бяха поощрени срещу Англия, но те вече се калиха в един велик мач. Победата е дала необходимата вяра на младия им състав и от тук насетне те са непредвидими. Най-вероятната развръзка е равенство в редовното време и продълженията и победа за европейците след дузпи.

Последни 5 изиграни срещи:

Аржентина:

24 май Аржентина - Канада 5:0 (Приятелски мач)
12 юни Аржентина - Нигерия 1:0 (СП 2010, Група В)
17 юни Аржентина - Южна Корея 4:1 (СП 2010, Група В)
22 юни Гърция - Аржентина 0:2 (СП 2010, Група В)
27 юни Аржентина - Мексико 3:1 (СП 2010, 1/8-финал)

Германия:

03 юни Германия - Босна и Херцеговина 3:1 (Приятелски мач)
13 юни Германия - Австралия 4:0 (СП 2010, Група D)
18 юни Германия - Сърбия 0:1 (СП 2010, Група D)
23 юни Гана - Германия 0:1 (СП 2010, Група D)
27 юни Германия - Англия 4:1 (СП 2010, 1/8-финал)


Досегашни срещи:

Аржентина - Германия

18 мача
8 победи за Аржентина
5 равенства
5 победи за Германия
Голова Разлика: 25:23 за Аржентина


Коефициенти от bet365:
Аржентина - 2.37
Равен - 3.20
Германия - 3.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159