Иберийското рандеву ще предложи дузпи


Т. Михайлов

Иберийското рандеву ще предложи дузпи

Испания - Португалия
Стадион: "Грийн Пойнт", Кейп Таун
Дата: 29.06.2010
Час: 21:30
Съдия: Ектор Балдази (Аржентина)


Страхотен мач ще предложи 18-тия ден на Световното първенство по футбол в ЮАР. Един срещу друг на “Грийн Пойнт” в Кейп Таун излизат съседите от Португалия и Испания, чиито амбиции за атака на световната титла са големи.  

От Испания се очакваше да прегази конкуренцията си в група Н. “ЛА Фурия” бе определяна за най-големия фаворит на букмейкърите в началото на първенството, но стартът на тима не беше никак добър. Шокиращата загуба от Швейцария обаче бе преодоляна с две победи, което осигури първо място на момчетата на Висенте Дел Боске. Това размина европейския шампион със среща с Бразилия още в тази ранна фаза. Сблъсък със “селесао” вече е възможен едва във финала. Преди това Испания трябва да мине освен осминафиналите и вечната си бариера – четвъртфинала.

За сметка на това Португалия дойде именно от група с 5-кратния световен шампион като в трите си мача записа една победа и две равенства, което беше напълно достатъчно за Роналдо и компания. Успехът със 7:0 над КНДР ще се запомни като най-големият резултат в това първенство, ако разбира се не се случи някакво чудо до края.  Португалците излизат със самочувствие на един от най-успешните тимове на шампионати на планетата с оглед броя на участията. В едва появявания “мореплавателите” са стигали до два полуфинала.

32 пъти са се срещали досега испанци и португалци. Предимството е на страната на “Ла Фурия”. Тимът има 15 победи срещу само 5 за съперника си. 12 мача са завършили наравно. Последният сблъсък бе и един от най-интересните. През 2004 Португалия и Испания бяха в една група на Европейското първенство. В Лисабон домакините взеха ценен успех с 1:0, а след това стигнаха до финала. Нуно Гомеш стана автор на гола в 57-ата минута. Испания се раздели с турнира, а Раул Гонсалес направи няколко непростими пропуска в този двубой.

Раул Албиол отпада за мача от състава на Испания поради контузия в глезена. Чаби Алонсо е под сериозна въпросителна, след като изкълчи глезен срещу Чили. Ако той не се появи в игра ще видим най-вероятно Хави Мартинес редом до Серхио Бускетс. Шави ще бъде изнесен по-напред в атака. Въпреки колебливата си форма Торес ще партнира на Вия в атаката.

Деко е възстановен от контузията, която го мъчеше преди мача с Бразилия. Едва ли обаче ще го видим в игра, тъй като се говори, че има конфликт между него и Карлош Кейрош, а и заместникът му Тияго се справя отлично. Дани е с хематом в десния прасец и заедно с Рубен Аморим са под въпрос. Пепе вероятно ще играе в халфовата линията, а по крилата испанците ще тормозят Кристиано Роналдо и Симао.   

За много специалисти Испания е фаворит в този двубой, но сякаш историята показва друго. Скромните португалци са по-успешният тим на световни първенства и винаги са готови за здрава битка с най-големите. Преди 4 години те отпратиха в плейофите Холандия и Англия. Сега мачът ще е завързан като най-вероятно съперниците да предприемат изчаквателна позиция. Мачът няма да свърши в редовното време. Най-вероятно ще се реши с дузпи.

Последни 5 изиграни срещи:

Испания:

03 юни Испания - Южна Корея 1:0 (Приятелски мач)
08 юни Испания - Полша 6:0 (Приятелски мач)
16 юни Испания - Швейцария 0:1 (СП 2010, Група Н)
21 юни Испания - Хондурас 2:0 (СП 2010, Група Н)
25 юни Чили - Испания 1:2 (СП 2010, Група Н)

Португалия:

01 юни Португалия - Камерун 3:1 (Приятелски мач)
08 юни Португалия - Мозамбик 3:0 (Приятелски мач)
15 юни Кот д`Ивоар - Португалия 0:0 (СП 2010, Група G)
21 юни Португалия - КНДР 7:0 (СП 2010, Група G)
25 юни Португалия - Бразилия 0:0 (СП 2010, Група G)


Досегашни срещи:

Испания - Португалия

32 мача
15 победи за Испания
12 равенства
5 победи за Португалия
Голова Разлика: 71:37 за Испания


Коефициенти от bet365:
Испания - 2.00
Равен - 3.10
Португалия - 4.33

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168