Германия - Сърбия: Две приказки с различен край


Н. Гавазов

Германия - Сърбия: Две приказки с различен край

Германия - Сърбия
Стадион: "Нелсън Мандела Бей", Порт Елизабет
Дата: 18.06.2010
Час: 14:30
Съдия: Aлберто Ундиано Майенко (Испания)


В група D на Световното първенство по футбол се срещат два отбора, които се опитват да напишат своята приказка. Единият ако победи, със сигурност ще продължи в следващия етап на борбата, а другият знае, че за да има щастлив неговата история - не трябва да губи.

Германия излиза срещу Сърбия след онова впечатляващо 4:0 над Австралия, което несъмнено ще вдъхне повече увереност на Бундестима. В един мач, в който немците наложиха волята си, видяхме световна класа във всички аспекти на действията на хората на Льов. Йозил, Клозе, Мюлер, Лам и Кедира бяха наистина на впечатляващо ниво и няма нищо случайно в това, че те вкараха по три гола в приятелските срещи на Германия преди Мондиала.

„В медиите се скъсват да ни хвалят. Когато играеш добре, всички ти ръкопляскат, но ако загубим от Сърбия ще бъдем разкъсани, така, че нека не се самозабравяме и останем на земята. Ние не сме фантастичен отбор. Всичко което правим е да започнем добре старта", заяви вчера Мюлер пред TZ - мнение, което отразява красноречиво нагласата в тима за двубоя и което най-вероятно се споделя от всички. Това няма и как да бъде другояче, след като към трите точки срещу Австралия нови три най-вероятно ще класират Германия на осминафинал.


Що се отнася до Сърбия, те направиха впечатляваща кампания в квалификационните групи и с потенциала, който имат, спокойно заслужават да бъдат сред първите 16 отбора на турнира. В първия си мач срещу Гана западните ни съседи играха отлично в две-трети от срещата, имаха своите шансове за отбелязване на гол, но пропиляха всичко. Комшиите накрая получиха късен гол след като Кузманович във въздушен двубой докосна топката с ръка и дузпата за африканците бе превърната в гол. На всичкото отгоре, преди това останаха с човек по-малко, заради изгонването на Лукович.

Думата на деня за Сърбия в петък е една: спасяване. Ако в другия мач от групата Гана загуби от Австралия минимално, нашите съседи ще трябва да победят задължително Германия. При равенство в другия мач, то най-малкото, което са длъжни да направят сърбите е да гонят също равенството. Ако Гана победи, то тогава Сърбия остава жива при загуба на германците.

„Знаем срещу какъв отбор излизаме. Те са фаворитът за спечелване на този турнир. Ние обаче не се страхуваме и вярваме във нашите възможности", заяви защитникът на Манчестър Юнайтед Видич, с което даде да се разбере какво е настроението в лагера на западните ни съседи.

Очакванията за схемата на игра, която ще приложи Бундестима е тя да бъде 4-2-3-1. На върха на атаката със сигурност ще застане Клозе, а зад него ще се разположат Мюлер, Йозил и Подолски, с което ще бъде оформен един кошмарен за всеки противник тандем. Не бива да се изненадваме, ако Подолски отново вкара - в 74 мача за Германия той има 34 гола, но не по-малко опасен е и Клозе. Шваншайгер и Кедира ще заемат места в центъра на терена където също ще подпомагат своите нападатели, но и ще разбиват атаките на сръбските футболисти.

Сърбия ще излезе със схема на игра 4-4-2. Лукович, който бе изгонен срещу Гана и няма да играе срещу Германия ще бъде заменен може би със Суботич. Кузманович най-вероятно ще застане в средата на терена на мястото на Милияш, а Лазович да започне в атака вместо Пантелич. Защитният вал пред вратаря Стойкович, който със сигурност ще има тежък ден в петък, ще бъде изграден от Видич и Иванович. Дали двамата ще успеят да спрат нападателите на противника? При всички положения Стойкович трябва да се подготви за удари отдалеч.

Прогнозата за мача на пръв поглед е лесна - фаворит е отборът на Германия. Но смее ли някой със сигурност да твърди какво ще стане, след онова, което се случи в мача между Швейцария и Испания? Според специалистите, шансовете на Германия да победи са два пъти повече от тези на техния съперник. Бундестима ще се стреми да погребе Сърбия и да започне да мисли за следващата фаза. От своя страна, западните ни съседи ще играят със сигурност отбранително, но ако искат да успеят, ще трябва и да атакуват. Другият мач от групата е в събота, така, че никой няма да знае как ще завърши той и тогава друга дилема пред която са изправени сърбите няма - те трябва да излязат и да победят - според мен това ще стане много трудно.


Последни 5 изиграни срещи:

Германия:

03 март Германия - Аржентина 0:1 (Приятелски мач)
13 май Германия - Малта 3:0 (Приятелски мач)
29 май Унгария - Германия 0:3 (Приятелски мач)
03 юни Германия - Босна и Херцеговина 3:1 (Приятелски мач)
13 юни Германия - Австралия 4:0 (СП 2010)

Сърбия:

07 април Япония - Сърбия 0:3 (Приятелски мач)
29 май Нова Зеландия - Сърбия 1:0 (Приятелски мач)
02 юни Полша - Сърбия 0:0 (Приятелски мач)
05 юни Сърбия - Камерун 4:3 (Приятелски мач)
13 юни Сърбия - Гана 0:1 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Германия - Сърбия

27 мача
16 победи за Германия
4 равенства
7 победи за Сърбия
Голова Разлика: 49:32 за Германия


Коефициенти от bet365:
Германия - 1.66
Равен - 3.60
Сърбия - 5.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167