Уругвай ще пречупи надменните французи


Т. Михайлов

Уругвай ще пречупи надменните французи

УругвайФранция
Стадион: "Грийн Пойнт", Кейп Таун
Дата: 11.06.2010
Час: 21:30
Съдия: Юичи Нишимура (Япония)


Уругвай срещу Франция е вторият двубой от програмата на Група А на Световното първенство в ЮАР. В деня на откриването двата тима имат ключов мач, който ще даде посока на борбата в групата. Това е и първият супер сблъсък от гледна точка на факта, че един срещу друг играят два бивши световни шампиони.

Наставникът на Уругвай Оскар Табарес избра странна схема на подготовка преди финалите като тимът му изигра само една контрола спечелена с 4:1 срещу Израел. Вероятно специалистът разчита, че тимът му има игрови облик и се нуждае по-скоро от физически тренировки, в които да се продаде свежест на играчите след уморителния сезон.  Класирането на Уругвай не бе най-леката задача като “урусите” срещнаха Коста Рика в плейоф. От тогава мина доста време и вероятно на световното първенство ще видим в друг облик двукратният световен шампион.

Франция не е в най-добрата си форма вече 4 години. От финала в Берлин през 2006, което беше и последният мач на Зинедин Зидан с националната фланелка “петлите” не са познатото страшилище и също имаха нужда от допълнителен бараж и здраво съдийско рамо, за да преодолеят Ирландия. На Европейското първенство през 2008 те бяха унизени в предварителните групи. В трите си контролни срещи непосредствено преди Световното французите победиха с 2:1 Коста Рика, направиха 1:1 с Тунис и загубиха от Китай с 0:1. Наставникът Раймон Доменек е с оставка в джоба от 4 години, но продължава да води тима без да се притеснява особено от общественото мнение.

В исторически план Уругвай е по-супеният отбор като последно двата тима играха контрола в Париж през ноември 2008, завършила 0:0. Такъв бе резултатът им и на световните финали през 2002, когато двата тима бяха в една предварителна група, от която не излязоха. През 1966 Уругвай побеждава с 2:1 Франция в Лондон.  

Бранителят Маурисио Викторино и халфът Ехидио Аревало Риос ще попаднат сред титулярите по решение на Оскар Табарес взето още в сряда. Системата на която той ще заложи е 3-4-1-2, което е доста офанзивно с оглед на съперника. Нападението ще се води от двама от най-големите голмайстори в Европа през сезона – Диего Форлан от Атлетико Мадрид и Луис Суарес от Аякс.

Раймон Доменек няма проблеми с контузени футболисти като притесненията са единствено около Уилям Галас, който имаше травма в прасеца, която се считат за отшумяла. Жереми Тулалан също бе с леки болки, но и неговото участие е вън от съмнение. Формацията, на която Доменек ще заложи е 4-3-3. Поне такива са индикациите от проведените контроли и открити тренировки на “петлите”. В атака ще видим Гуву, Анелка и Рибери. 

Група А е една от най-завързаните поен на пръв поглед и очакванията са тук да има най-много изненади. Франция е отбор, който може както да изпадне още след групите, така и да стигне до финала и да вземе купата. Уругвай има амбиции за добро представяне, тъй като големите успехи на тази малка страна вече тънат в прах. Съставът на “урусите” е достатъчно силен, за да преодолее групите. Другите два отбора в потока са домакина ЮАР, естествено търсещ успех пред собствена публика и един от най-стабилните отбори на Световни финали – Мексико. В тази компания всяка точка е ценна. Плановете на уругвайците са да стартират с победа и с оглед формата на Франция няма да е голяма изненада това да се случи.

Последни 5 изиграни срещи:

Уругвай:

15 октомври Уругвай - Аржентина 0:1 (Квалификация за СП)
15 ноември Коста Рика - Уругвай 0:1 (Квалификация за СП)
19 ноември Уругвай - Коста Рика 1:1 (Квалификация за СП)
03 март Швейцария - Уругвай 1:3 (Приятелски мач)
27 май Уругвай - Израел 4:1 (Приятелски мач)

Франция:

18 ноември Франция - Ейре 1:1 (Квалификация за СП, Бараж)
03 март Франция - Испания 0:2 (Приятелски мач)
26 май Франция - Коста Рика 2:1 (Приятелски мач)
30 май Тунис - Франция 1:1 (Приятелски мач)
04 юни Франция - Китай 0:1 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Уругвай - Франция

4 мача
1 победа за Уругвай
2 равенства
1 победа за Франция
Голова Разлика: 3:2 за Франция

Коефициенти от bet365:
Уругвай - 3.50
Равен - 3.20
Франция - 2.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195