Съдиите на Световното ще получават по 45 000 долара на мач


.

Съдиите на Световното ще получават по 45 000 долара на мач

Световната футболна централа ФИФА назначи реферът от Узбекистан Равшан Ирматов за главен съдия на първия мач с който ще бъде открит Мондиала, съобщи официалният сайт на ФИФА. Както е известно това ще стане на 11 юни със срещата межди ЮАР и Мексико. Вторият мач в деня на откриването между Уругвай и Франция ще бъде ръководен от японеца Юичи Нишимура.

Ирматов е международен съдия от 2003 година. Последните две години той неизменно бе победител в номинациите за „Най-добър футболен съдия в Азия". Освен това Ирматов е единственият представител на съдиите от бившия СССР на Световното първенство. На него бе поверен финалът на световното клубно първенство, в който показа червен картон на Неманя Видич от Манчестър Юнайтед.

Общо 30 съдии от 28 страни ще ръководят мачовете от световното, а снощи ФИФА обяви имената на тези, които ще ръководят първите двубои на шампионата. Бразилецът Карлуш Симон ще свири двубоя между Англия и САЩ, Холандия - Дания получи французинът Стефан Лануа, а двубоят между Кот Д'Ивоар и Португалия ще бъде ръководен от Хорхе Ларионда (Уругвай). Англичанинът Хаурд Уеб, който бе начело на финала в Шампионската лига на 16 май ще ръководи мачът между Испания Швейцария.

Според информациите от Йоханесбург, съдиите, които ще ръководят срещите, за работата си ще получават по 45 000 долара на мач, докато техните асистенти по 30 000 долара.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
16