Кристиано Роналдо спечели Златната топка


И. Ангелов

Кристиано Роналдо спечели Златната топка

Днес на официалната церемония в Париж ще се връчи Златната топка на France Football за 2016-та година. Много спекулации обградиха тримата фаворити за спечелване тази година, като залозите са основно за Кристиано Роналдо от Реал Мадрид, Лео Меси от Барселона и Антоан Гризман от Атлетико Мадрид

Обявяването на печелившите започна от 20-то място назад, като Тони Кроос, Лука Модрич и Димитри Пайе заемат 17-та позиция в класирането за 2016. Последваха:

16. Робърт Левандовски - Байерн Мюнхен;
14. Пол Погба - Манчестър Юнайтед;
14. Артуро Видал - Байерн Мюнхен;
13. Златан Ибрахимович - Манчестър Юнайтед;
12. Руй Патрисио - Спортинг;
11. Пиер-Емерик Обамеянг - Борусия Дортмунд;

9. Джанлуиджи Буфон - Ювентус и Италия - Буфон спечели своята 7-ма титла в Серия А през годината, като помогна и на националния отбор да достигне четвърт-финалите на Евро 2016;

9. Пепе - Реал Мадрид и Португалия - Защитникът помогна на Португалия да спечели Евро 2016, като спечели и Шампионска лига с Реал за втори път; 

8. Джейми Варди - Лестър Сити и Англия - Нападателят изненада с 24 гола през миналия сезон, като помогна на Лестър да спечели Висшата лига при коефициент 5000:1. 

7. Рияд Марес - Лестър Сити и Алжир - Крилото на "лисиците" проведе не по-малко впечатляващ минал сезон, като беше с основен принос за спечелването на Висшата лига на Англия.

6. Гарет Бейл - Реал Мадрид и Уелс - Крилото понесе родината си до полу-финал в Евро 2016 и бе част от отбора на Реал при спечелване на Шампионска лига през последния сезон. В този момент церемонията бе прекъсната за обявяване на победителя тази година - Кристиано Роналдо.

5. Неймар - Барселона и Бразилия - Нападателят вкара 25 гола за клуба и родината през 2016-та и помогна на Барса за титлата в Ла Лига.

4. Луис Суарес - Барселона и Уругвай - Нападателят вкара 49 гола за клуба и родината през 2016-та.

3. Антоан Гризман - Атлетико Мадрид и Франция - Нападателят беше топ-реализаторът на Евро 2016, като помогна на Франция да достигне финал, като достигна финал с Атлетико и в Шампионска лига.

2. Лео Меси - Барселона и Аржентина - Спечели Ла Лига, но загубен финал в Копа Америка с Аржентина и липсата на медал в Шампионска лига лиши Меси от наградата.

1. Кристиано Роналдо - Реал Мадрид и Португалия - Капитанът на португалския национален отбор изведе родината си до първи триумф на голям футболен форум на Евро 2016, като бе с основна заслуга за спечелване и на Шампионска лига.

Роналдо вкара 102 гола в 110 срещи през миналата година. Остава потвърждение на останалите футболисти от Топ 5.

  Сподели
171