Испания обърна Грузия без пощада (видео)


И. Ангелов

Испания обърна Грузия без пощада (видео)

След като Германия, Швейцария и Англия осигуриха местата си на четвърт-финалите на Евро 2024, сега в битка за място сред тях се изправиха един от фаворитите Испания и впечатляващата Грузия, която за пореден път изненада приятно, поведе в тази вечер в Кьолн срещу именития съперник, но допусна изравняване в първата част и обрат във втората за крайното 4:1.

"Ла Фурия" започна ударно и нареди редица ситуации пред Мамардашвили, който реагираше прекрасно и стартираше контрите на своя отбор. Така в 18-ата минута Грузия сервира изненадата когато едно центриране към Кваратсхелия бе пресрещнато от Ле Норманд към собствената мрежа за 1:0.

Това не притесни особено испанците и агресията към противниковата врата продължи и Мамардашвили продължи да впечатлява спасяване след спасяване. В 39-ата минута обаче Родри получи топка на дъгата и стреля през множество хора за 1:1, което ВАР потвърди.

В 52-ата минута пък малко след подновяването за втората част Ямал от десния фланг центрира перфектно над защитата на главата на Фабиан Руиз и полузащиникът на ПСЖ отбеляза гол номер 4 на сметката си за националния отбор и оформи 2:1.

В 75-ата минута и Испания направи мълниеносна контра когато Фабиан Руиз направи изключително подаване към Уилямс от ляво, той навлезе диагонално и мощно стреля над вратаря за 3:1. Това обаче не бе всичко и в 83-ата минута Дани Олмо получи подаване на дъгата от Оярсабал и насочи отново покрай Мамардашвили за 4:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
194