Александър Любенов остава в Локомотив София и през следващия сезон


Н. Гавазов

Александър Любенов остава в Локомотив София и през следващия сезон

Вратарят Александър Любенов остава в Локомотив София и през следващия сезон, съобщиха от клуба.  "Железният страж" поднови своя договор до 2025 година.

Роденият в Банкя вратар кара своя трети период на стадиона в Надежда, като се върна от Хебър Пазарджик през 2021-а година.  Бивш юношески и младежки национал на България, той има 144 мача с екипа на "червено-черните" до момента.

Участник е на европейското първенство за юноши до 19 години през 2014-а година, когато България се класира на финален турнир с едва осем тима. Тогава старши треньор е Александър Димитров, който по-късно го взима и при младежите до 21 години.

През миналия сезон Любенов има 7 сухи мрежи в 37 мача и сериозен принос за оставането на тима в елита. Според хора от клуба, той е едва първият от основните играчи, които подновяват договорите си.

По-рано днес Локомотив София приветства завръщането на централния нападател Светослав Диков, който през пролетта игра за Спортист Своге. Диков ще дебютира отново за локомотивци в събота в Дупница в първата лятна проверка на отбора с втородивизионния Марек 1915.

  Сподели
36