Мартинес: Трябва да се гордеем с Коща


Н. Гавазов

Мартинес: Трябва да се гордеем с Коща

Старши-треньорът на националния отбор на Португалия Роберто Мартинес коментира класирането на тима за ¼-финалите на Евро 2024.

“Имахме положения в хода на целия мач. Мисля, че играхме много добре, но стана трудно, след като не можахме да поведем. Тревата не помогна да контролираме стабилно топката, а това е нашият стил.

Днес получихме възможност да покажем страст, както и това, че сме способни да вложим максимум усилия и да победим. Кристиано пропусна дузпа, но после ни поведе към победата. Той е нашият капитан и показа как се преодоляват трудните моменти. Сега ни чака съвършено различен мач, Франция е съвсем друг отбор. Днес обаче португалците заслужават да празнуват.

Тайната на този отбор е Диого Коща. Той дори е голямата тайна на европейския футбол и днес се прояви блестящо. Мисля, че Диого Коща се изкачи на съвсем друго ниво. Спасяването му в ситуацията с останалия сам срещу него словенец беше невероятно. После не загуби концентрация и при дузпите. Трябва да се гордеем с него", заяви Роберто Мартинес.

  Сподели
66