Тотнъм е готов да активира опцията за Сон


Н. Гавазов

Тотнъм е готов да активира опцията за Сон

Тотнъм ще задейства опцията за удължаване на договора на Сон Хин Мин с още 12 месеца.

След напускането на най-добрия голмайстор за всички времена Хари Кейн в германския гранд Байерн Мюнхен миналото лято, 31-годишният южнокорейец се утвърди като водещ стрелец за "шпорите".

Сон опъна мрежата в 17 случая и направи 10 асистенции в 35 мача от Висшата лига през кампанията 2023-24, завършвайки като голмайстор на Спърс в лигата.

Олицетворение на постоянството са 162 гола в 405 мача във всички състезания за лондончани, откакто си осигури преминаване от Байер Леверкузен преди девет години.

Въпреки това кореецът няма значими трофеи, оставяйки само с Audi Cup и International Champions Cup, с които да се хвали до момента.

Според Football Insider, Тотнъм се готви да осигури краткосрочното бъдеще на Сон преди сезон 2024-25 - вторият начело на клуба на Анж Постекоглу.

Докладът твърди, че "шпорите" се очаква да задействат опцията в сделката на Сон, удължавайки условията му в Северен Лондон до лятото на 2026 г.

Тъй като настоящото му споразумение изтича в края на следващата кампания, Сон ще може да напусне Спърс със свободен трансфер, ако договорът му остане непроменен.

Въпреки това е все по-малко вероятно това да е така, тъй като Тотнъм все още гледа на 31-годишния футболист като на основна част от плановете си за първи отбор.

Също така се казва, че председателят на Спърс Даниел Леви е готов да увеличи заплатата на Сон на стадион Тотнъм Хотспър като награда за неоспоримия му принос към отбора през последните девет години.

По време на първия сезон на Постекоглу начело, Тотнъм избяга от капаните, навигирайки в началните си 10 мача в лигата без загуба, за да застане на върха в класирането.

Контузии на ключови играчи - а именно Мики ван де Вен и Джеймс Мадисън - бързо провалиха всякакви амбиции за битка за титлата във Висшата лига.

След изиграването на всичките 38 мача Тотнъм зае пето място в английската първенство, достатъчно, за да им осигури място в Лига Европа през следващия сезон.

Както беше обяснено от Постекоглу, Спърс се нуждаят от големи покупки, за да се състезават успешно както на вътрешния, така и на континенталния фронт през 2024-25 г., но запазването на услугите на звезди като Сон, също ще бъде централно за летните планове на австралиеца.

  Сподели
131