Пътят на Румъния спира в Нидерландия


И. Ангелов

Пътят на Румъния спира в Нидерландия

Румъния - Нидерландия 
Стадион: Алианц Арена, Мюнхен 
Дата: 02.07.2024 г. 
Час: 19:00 ч. 

Румъния надхвърли всички очаквания за да спечели пета група на Евро 2024 с изключителен футбол, и сега много експерти поставят тима в добра позиция и по отношение на именития съперник в тази двойка на осминафиналите. Дори без изумителни имена от водещите първенства северният ни съсед доказа, че може да се играе качествен футбол и да се постигат резултати.

Нидерландия се представи под стандартите си и сега е спорно доколко заслужава да е на мястото, на което е, обаче с дълбочината на отбора и качеството на всяка позиция, тимът не може да не е фаворит в този двубой.

Освен горното, в отбора на Румъния наказан е Никусор Банку на левия бек. Той вероятно ще бъде заместен от Андрей Ратиу. Василе Могос може да стартира от дясно. 

Нидерландия има пълен здрав състав, в който предстои да видим дали ще има промени заради колебливия футбол от групите. Статистиката е тежко на страна на "оранжавите", след като в последните 8 мача между тези отбори, те спечелиха 6 пъти. 

В последните 3 с Румъния, Нидерландия вкара по най-малко 3 гола. Последователните победи за символичния гост са 4 поред във всички турнири.

Прогноза: Румъния - Нидерландия 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Нидерландия (Роналд Куман)
 
Фербрюген
   
Врий
Дайк
Дъмфрис
Аке
Райндерс
Шоутен
Фримпонг
Симонс
Гакпо
Депай
Драгус
Коман
Ман
Станциу
Марин
Ратиу
Марин
Могос
Бурка
Драгушин
   
Нита
 
Румъния (Едуард Йорданеску)

Обоснована прогноза: Румъния - Нидерландия 1:2

  Сподели
156