Невил: Англия ще отпадне в събота, ако не се подобри


Н. Гавазов

Невил: Англия ще отпадне в събота, ако не се подобри

Бившият защитник на Англия Гари Невил вярва, че "Трите лъва" трябва да "поемат рискове“ в четвъртфиналния си двубой на Евро 2024 с Швейцария , но признава, че Люк Шоу е малко вероятно да стартира.

Отборът на Гарет Саутгейт се представи доста под нивото във всичките четири мача на турнира това лято в Германия и беше само на 86 секунди от срамна елиминация с 1:0 от Словакия на 16-финалите.

Джуд Белингам обаче вкара с превъзходен удар отгоре в 95-ата минута, за да отведе мача до продължения, преди капитанът Хари Кейн да вкара глава от близко разстояние само 52 секунди след подновяването на играта, за да осигури победа с 2:1.

Предизвикателна битка срещу Швейцария, която победи шампиона Италия с 2-0 на 1/8-финалите, очаква Англия на четвъртфиналите и бившият играч на Манчестър Юнайтед Невил вярва, че "Трите лъва" ще загубят, ако нивото на представяне не се подобри.

"Четири пъти този отбор на Англия е играл в този турнир, където бяха под нивото си. Те ще се надяват, че това е катализаторът за подобрени нива на производителност и промяна на посоката в производителността.

Победата е всичко в турнирите, но представянето има значение, макар че може да стигнете далече и като по-слабия отбор. Ако не играете толкова добре, в крайна сметка ще отпаднете и мисля, че Англия ще напусне турнира в събота, ако продължава да играе на същото ниво.

Нека бъдем наистина ясни. Преди три седмици, ако бяхте предали Швейцария на Англия, Гарет Саутгейт, играчите и нас като фенове, щяхме да ви отхапем ръката.

Но Швейцария играе добре, те са приличен отбор. Те не са за неуважение и ще отпаднем в събота, ако не повишим нивата на представяне.

Главата ми казва, че ще срещнем голямо препятствие, ако продължим по този начин и трябва да поемем рискове, за да продължим", заяви Невил.

Невил иска да види как Саутгейт започва с Трент Александър-Арнолд , Коул Палмър и Антъни Гордън , но смята, че широко разпространени промени са малко вероятни - все пак се изисква една промяна от Саутгейт, тъй като защитникът Марк Гуехи е спрян поради натрупване на жълти карти.

"Мислехме, че ще има още промени и по-голяма намеса, но Гарет няма да направи това сега. Мисля, че има нужда от някаква промяна, но Гарет – в първите четири мача – направи толкова ограничени промени, колкото е възможно да направи.

Той ще бъде принуден да влезе в такъв с [Марк] Гуехи, който е отстранен, но освен това, той ще влезе с играчите, както го вижда, и ще се опита да ги вкара във форма чрез последователност и факта, че работят заедно повече и в тях има изградена устойчивост.

Но просто се чувства, че има различна динамика. Вие говорите за дисбаланс, този дисбаланс ще остане, ако продължим да избираме същите играчи. Необходим е ребаланс, но не съм сигурен, че ще го постигнем", добави Гари.

Все още остават въпроси относно физическата форма на Люк Шоу, който тепърва ще участва на Евро 2024 и не е играл състезателен мач от средата на февруари поради мускулна контузия.

Невил определи левия бек на Манчестър Юнайтед като "голям актив" за Англия, когато е във форма, но той вярва, че Саутгейт ще поеме "огромен риск", като даде на 28-годишния играч титулярно място срещу Швейцария.

"[Шоу] бе на разположение да бъде използван от пейката, той можеше да има пет дни тренировки, които да вложи в краката и тялото си преди събота. Това е голям риск. Готовият Люк Шоу е голям актив и причината, поради която може би лявата ръка не работи както трябва, е същата причина, поради която не работеше в Манчестър Юнайтед поради Диого Далот , Аарън Уан-Бисака или Виктор Линдельоф играят там.

 Маркус Рашфорд и Алехандро Гарначо се бореха, защото Шоу не бе там, за да се свърже с тях и да ги подкрепя. Това е наистина важно и Англия нямаше това и страдаше от това. Фил Фодън страдаше от това.

Прекалено голям риск ли е да играе Шоу в събота? Усещането ми е да. Но също така моята абсолютно недвусмислена позиция е, че Англия трябва да поеме рискове, да направи нещо и да промени нещо. Ако Саутгейт почувства, че може да извлече представяне от Шоу в събота, той ще го пусне, но това е огромен риск", завърши Невил.

  Сподели
118