Англия ще се затрудни срещу Словакия


И. Ангелов

Англия ще се затрудни срещу Словакия

Англия - Словакия 
Стадион: Фелтинс Арена, Гелзенкирхен 
Дата: 30.06.2024 г. 
Час: 19:00 ч. 

Англия завърши на първото място в трета група на Евро 2024, но взе само една победа и като цяло изобщо не показа високо ниво на играта си. Гарет Саутгейт разполага с избраните за най-добри на Англия, Испания и топ реализатора на Бундеслигата, но не успява да сглоби кохерентен състав, като изглежда неговите имена по-скоро си пречат, а вместо да даде шанс на своите резерви той почти не прави промени.

Словакия се класира до директните елиминации въпреки че бе трета в групата си, в която сензационно всички отбори завършиха с 4 точки. Франческо Калцона обаче няма никакви проблеми в своя състав и знае коя е най-добрата му постройка, за разлика от противника.

При Саутгейт се очаква след три експеримента Коби Мейну да стартира до Деклан Райс като най-добрата показала се двойка опорни халфове. Люк Шоу обяви, че вече е здрав и макар да тренира отделно от отбора, може да се появи. Фил Фоден напусна лагера в последните дни да посрещне раждането на третото си дете и е под въпрос за неделя.

Тези два отбора не са се срещали от близо 7 години, а в историята имат само 6 мача. Англия спечели 5 пъти и веднъж видяхме равенство, заради което "Трите лъва" са фаворити. Представянето дотук обаче не гарантира прогрес по никакъв начин.

Прогноза: Англия - Словакия 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Словакия (Франческо Калцона)
 
Дубравка
   
Вавро
Шкриняр
Пекарик
Ханко
Куцка
Лоботка
Дуда
Шранц
Стрелец
Хараслин
Кейн
Фоден
Белингам
Сака
Мейно
Райс
Трипиър
Уокър
Гуехи
Стоунс
   
Пикфорд
 
Англия (Гарет Саутгейт)

Обоснована прогноза: Англия - Словакия 2:1

  Сподели
221