Английската Висша лига с нов телевизионен рекорд


Н. Гавазов

Английската Висша лига с нов телевизионен рекорд

През миналата седмица мачовете от най-конкурентното и популярно футболно първенство в света - Висшата лига на Англия - бяха наблюдавани от 414 000 зрители на канала NBC Universal. Американският канал плаща на Висшата лига по 83 милиона долара на година, за да излъчва двубои от Премиършип. Според информацията, през уикенда аудиторията на мачовете от Англия е била по-голяма от тази на НХЛ (342 000 зрители), което е прецедент в Америка.

"Имахме големи надежди за Висшата лига, но тя надмина всички предварителни прогнози. Свършихме добра работа, предоставяйки възможност за ръст в Щатите, а те от своя страна ни дариха с качествен продукт, който заинтригува любителите на спорта в страната - не само на тези, които обичат футбола", заяви главата на NBC Sports Group Марк Лазарус.

Последните проучвания показват пълно и все по-нарастващо доминиране на Висшата лига на Англия, която от 2011 година измести първенството на Примера дивисион като най-популярен чужд шампионат в Южна Америка. От миналата година пък Премиършип трайно зае първото място и сред испаноговорящите зрители в САЩ, изпреварвайки дори първенството на Мексико.

 

  Сподели
33