Ван Гаал въведе двуразови тренировки в Юнайтед


Н. Гавазов

Ван Гаал въведе двуразови тренировки в Юнайтед

Независимо от това, че новият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал в момента се намира в Бразилия на хиляди километри от Острова, влиянието на холандеца вече се усеща. Докато 62-холандец подготвя своя тим за полуфиналния мач от Мондиал 2014 срещу Аржентина играчите на Манчестър Юнайтед вече втори ден провеждат вечерна тренировка, които са част от подготовката на тима за новия сезон.

Играчите имат избор - да почиват три часа след сутрешните занимания на клубната база или да се приберат у дома си и да се върнат обратно в 17:30 часа местно време за началото на вечерната тренировка. Двуразовите занимания не са нещо необичайно във футбола, но вечерните тренировки показват, че Ван Гаал няма намерение да отпуска юздите в своята дейност на "Олд Трафорд".

В миналото играчите, които участваха в големи турнири, получаваха месечен отпуск, въпреки че според договорите с клуба, футболистите имат право само на триседмичен отдих. Сега Ван Гаал се надява, че Рууни, Смолинг, Джоунс, Уелбек и Шоу ще пристъпят към тренировки в клуба 24 дни след равенството на Англия с Коста Рика от Световното първенство по футбол.

В понеделник сред останалите членове на треньорския щаб за своя първи работен ден на "Олд Трафорд" се появи и новият помощник на Ван Гаал Алберт Стьовенберг, запознавайки се с всички играчи, които през миналата седмица се подложиха на различни медицински и фитнес-тестове.

 

  Сподели
30