Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (13.03-17.03)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (13.03-17.03)

През последния уикенд преди мачовете на националните отбори любителите на качествения европейски футбол имаха възможността да се насладят на поредната порция емоции, неочаквани резултати и вълнуващи изпълнения. Въпреки, че в Англия, Испания и Германия съдбата на титлата почти е решена, битките за останалите места продължава с пълна сила, а относно Италия и Франция, там има много въпросителни и съперничеството е по всички линии.

Представяме ви: Dream Team за периода 13.03 - 17.03. Тактическа постройка 5-4-1.


ВРАТАР

Ян Муха (Евертън)

Словашкият вратар не получава толкова често възможност да се прояви, но травмата на Тим Хауърд позволи на Ян да вземе участие в три поредни мача. В тях "карамелите" допуснаха общо един гол - от Рединг. Специално в двубоя срещу шампиона Муха отрази девет удара, успя да опази вратата си и по такъв начин помогна на тима си да извоюва поредната си победа над Манчестър Сити.

Подгласници: Тер Щеген (Борусия М'гладбах)


ЗАЩИТА

Крейг Гарднър (Съндърланд)

Десният бек на Съндърланд се представи повече от великолепно в двубоя срещу Норич. 26-годишният футболист елиминира Снодграс и Гаридо, изпълнявайки блестящо задачите си в дефанзивен план. По отношение на атакуващите си действия Гарднър на практика игра като дясно крило в мача и така позволи на тима си да хвърли повече сили в атака. Най-накрая, Крейг отбеляза изравнителния гол в мача. И заслужено бе определен за играч на срещата.

Коке (Севиля)

Защитникът на Севиля с право намира място в нашия отбор, защото отбеляза два гола във вратата на Реал Сарагоса. Първото попадение дойде при числено равенство, а второто когато Севиля бяха с човек в повече. Това не намалява заслугата на бранителя, който явно в този мач беше поел и задълженията на нападателите си.

Рио Фърдинанд (Манчестър Юнайтед)

Маститият бранител на Манчестър Юнайтед през този сезон явно е открил в себе си таланта на асистент. В мача срещу Рединг Рио извърши невероятен пробив и подаде на Рууни за единствения гол в мача. В защитен план бранителят извърши девет шпагата и подаде топката с 94% точност.

 

Георг Нидермайер (Щутгарт)


Щутгарт постигна неочаквана победа като гост на Айнтрахт - главната сензация на сезона. Това стана възможно благодарение на гола на централния защитник на "швабите", който в 71-та минута оформи крайния резултат. Пет откраднати топки и шест шпагата показват и това, че бранителят не беше забравил и останалите си задължения.


Начо Монреал (Арсенал)

Испанският новобранец на "артилеристите" отбеляза своя дебютен гол на Острова срещу най-испанския отбор - Суонзи. В 74-та минута Монреал изпрати топката в далечния ъгъл на домакините и така донесе победата за "артилеристите", а с това и доближи лондончани още повече до топ 4.

Подгласници: Дармиан (Торино), Фофана (Реймс), Вестерман (Хамбургер), Хангеланд (Фулъм).


ПОЛУЗАЩИТА

Джей Родригес (Саутхемптън)

23-годишният англичанин вкара един от най-красивите голове на уикенда, поразявайки вратата на ливърпулския страж Брад Джоунс след дълъг пробив. Още едно положително действие на Джей е асистенцията му за попадението на Шнайдерлин.


Нури Шахин (Борусия Дортмунд)

Борусия Дортмунд зарадва своите фенове с една от най-емоционалните победи през този сезон и при това голяма. Хората на Юрген Клоп отнесоха Фрайбург с пет гола, а две от попаденията бяха на сметката на Нури Шахин. В допълнение, турчинът асистира за попадението на Левандовски.


Франк Лампард (Челси)

Главният юбиляр на уикенда на практика донесе победата на своите срещу Уест Хем. Франк откри резултата в мача, а "чуковете" така и не успяха да отговорят на попадението. Голът на Лампи е под номер 200 за Челси, а полузащитникът е само на още три попадения от това да се превърне в най-резултатния футболист в историята на Челси.

Хуан Куадрадо (Фиорентина)

24-годишният футболист на Фиорентина игра не само на десния фланг на атаката на "виолетовите", но много често и в средата на терена, където заедно с Акуилани напълно неутрализира Варгас и Бертолачи и по такъв начин не позволи на "грифоните" да овладеят центъра. Относно действията на Хуан в предни позиции - той отбеляза много важен гол в 62-та минута и заслужено беше избран за играч на мача.

Подгласници: Озмън (Евертън), Азар (Челси), Рейс (Севиля), Казри (Бастия), Сидуел (Фулъм).


НАПАДЕНИЕ

Гонсало Игуаин (Реал Мадрид)

Мачът с Майорка не се развиваше добре за Реал Мадрид, но в крайна сметка завърши с хепиенд. През първите 40 минути коравите островитяни надиграваха своя противник, водеха в резултата, а Моуриньо нервничеше все повече и повече. В крайна сметка домакините вкараха пет гола срещу два на Майорка. Игуаин се разписа два пъти и то го направи много красиво. Освен това аржентинецът помогна и на Бензема да се разпише, ав края на срещата Гонсало бе избран за играч на двубоя.

Подгласници: Меси (Барселона), Вия (Барселона), Левандовски (Борусия Дортмунд).


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Дейвид Мойс (Евертън)

След чудовищното фиаско в Купата на Англия, Евертън гореше от желание да се реабилитира, но едва ли и най-верните фенове на "карамелите" са вярвали в успеха срещу шампионите. Положението никак не беше лесно за домакините, които излязоха в срещата без Ягиелка и Хаурд. Няма да разказваме какво се случи в този мач, само ще кажем, че евентуална победа над Евертън се превръща за Манчини в едно от много редките удоволствия за италианеца. В осем последни срещи между двата тима, Дейвид Мойс постигна шест успеха, а италианския специалист само един! Друг факт за положителните качества на шотландеца са смените в края на мача: Мойс не пусна в игра защитник или опорен полузащитник, а вкара двама нападатели - Дейвид нямаше никакво намерение да брани резултата и не може да не признаем, че тази смелост на специалиста се предава и на неговите възпитаници! Как стояха нещата в противника? След 50-та минута Манчини премина от постройка с трима защитника (както игра Уигън), в схема с четирима бранителя. Без коментар.

 

  Сподели
205