Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (29.01-04.02)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (29.01-04.02)

Продължават битките по европейските терени. В Англия Юнайтед се възползва от грешните стъпки на своите конкуренти и увеличи дистанцията от преследвачите си, но на Острова всичко е възможно и девет точки разлика на този етап не означават, че титлата е притежание на хората на Сър Алекс. В Германия Борусия спечели дербито за второто място, дали шампионите не чакат грешна стъпка от страна на Байерн? В Италия става все по-интересно - Наполи и Ювентус продължават битката за титлата, а в борбата за третото място са замесени цели четири отбора. В Испания по всичко изглежда, че Реал Мадрид се примири с третото място, а във Франция ситуацията е идентична с тази в Италия - засега са два отборите, претендиращи за титлата и пет за другата позиция, даваща право на участие в Шампионска лига.

 

Кои са героите на изминалата седмица по европейските терени? Представяме ви: Dream Team за периода 29.01 - 04.02. Тактическа постройка 3-4-3.

 

ВРАТАР

Кевин Трап (Айнтрахт)

Хамбургер отправи 23 удара към вратата на Айнтрахт и десет от тези удара намериха очертанието от трите греди, но Кевин Трап не допусна нито един път топката да премине голлинията. Поредният немски млад талант се превърна в герой на мача и в крайна сметка помогна на отбора си да победи с 2:0.

Подгласници: Тремел (Суонзи)

 

ЗАЩИТА

Алваро Арбелоа (Реал Мадрид)

Парадоксално е да включим в отбора представител на колектив, който е претърпял поражение през уикенда. Но съдете сами - Алваро не позволи пиле да прехвръкне през неговата зона, осъществявайки осем чисти шпагата, спечелвайки 100 % от единоборствата, подавайки с 95%-на точност и на всичкото отгоре защитникът активно помагаше на полузащитниците и нападателите в атаките им към вратата на Гранада.

 

Камил Глик (Торино)

Колкото и невероятно да изглежда, но противно на очакванията Торино опази вратата си суха в мача със Сампдория - отборът, в чийто състав играе Мауро Икарди, който неотдавна вкара два гола на Ювентус и четири на Пескара. Глик имаше персоналната задача да опази опасното оръжие на „моряците" и трябва да признаем, че бранителят се справи със задълженията си блестящо и не позволи на Икарди да повтори успехите си срещу „бианконерите" и „делфините".

 

Джони Еванс (Манчестър Юнайтед)

Не може да не признаем, че през този сезон Джони Еванс наистина се представя блестящо. Преди двубоя срещу Фулъм имаше известни опасения относно способността на отбраната на Юнайтед да се справи с атаките на лондончани при отсъствието на Видич, но Еванс и Рио не показаха никакво колебание в действията си и взаимно се допълваха, а доказателство за това е, че Юнайтед не получи гол във вратата си. 25-годишният централен бранител не само се справи чудесно с Родайега и Руис, но също така се замеси при гола на Рууни, който донесе трите точки на „червените дяволи" Без никакви колебания Еванс бе избран за играч на мача, а Eurosport го определи за най-добър защитник на кръга във Висшата лига.

Подгласници: Масиело (Торино), Бейнс (Евертън), Канаваро (Наполи), Сане (Нанси)

 

ПОЛУЗАЩИТА

Джими Кебе (Рединг)

Малиецът стана най-продуктивният голмайстор през уикенда във Висшата лига (заедно със Сисоко и Фелайни), отбелязвайки две попадения във вратата на упорития Съндърланд. Мощен и бръз, Кебе постоянно тероризираше Колбек и в крайна сметка 29-годишният полузащитник изцяло иззе функциите и свърши работата на Погребняк в атакуващ план и по-късно на Ник Блекмън. Благодарение на двата гола на Кебе, Рединг напусна опасната зона и вече на две точки от 18-я Уигън.

 

Муса Сисоко (Нюкасъл)

Във „френския" Нюкасъл се появи нов герой - дошлият от Тулуза централен полузащитник Сисоко вкара два гола и то не на кой да е, а на лондонския Челси. Първото попадение изравни резултата, а второто изведе „свраките" напред в резултата.

 

Маруан Фелайни (Евертън)

Евертън не направи добър мач срещу Астън Вила и загуби две точки, но ако трябва да сме честни, „карамелите" можеха и още по-гръмко да се провалят. От това ги спаси Фелайни, който отбеляза два гола, но също така с традиционно добрата си игра в средата на терена Маруан бе пълен господар в тази част на терена. Относно действията на белгиеца в атакуваш план, ще кажем, че той девет пъти игра с топката в чуждото наказателно поле, създавайки хаос сред чуждите бранители, а тази цифра само показва колко активен е бил Фелайни в предни позиции.

 

Емилиано Арментерос (Осасуна)

Полузащитникът на памплонци единствен от средата линия на нашия отбор вкара само един гол, но обяснението за това е в липсата на късмет - Арментерос се разписа веднъж, но удари и две греди. Също така десет пъти игра с топката в полето на Селта.

 

Подгласници: Гутиерес (Нюкасъл), Сау (Каляри), Рейнарц (Байер), Моура (ПСЖ), Естрада (Монпелие), Джерард (Ливърпул).

 

НАПАДЕНИЕ

Златан Ибрахимович (ПСЖ)

Разгромът на Тулуза в поредният кръг на Лига 1 дойде не само благодарение на добрата игра и двете асистенции на Лукас Моура, но и на превъзходните действия на Златан, който се разписа един път и асистира за четвъртия гол на своя тим.

 

Марио Балотели (Милан)

Един от най-обсъжданите герои на нашето съвремие дебютира в състава на новия си отбор Милан с дубъл, който позволи на „росонерите" да празнуват успеха в мача с Удинезе и освен това да се изкачат на четвърто място в таблицата за класиране, изпреварвайки градския съперник Интер - кой можеше да предположи подобно нещо преди четири мача?

 

Даниел Стъридж (Ливърпул)

Навярно Рафа Бенитес си блъска главата над това, защо се съгласи да продаде Стъридж на Ливърпул и защо Торес отново изпадна в дупка. Няма как да знаем какви са щенията на испанския специалист, но със сигурност може да кажем, че Даниел се превърна в любимец на публиката на „Анфийлд". Великолепният му гол срещу Манчестър Сити е само една част от хубавите неща, които този 23-годишен нападател направи в спектакъла, който изнесоха двата тима, а интересното е, че Стъридж получи заслужено признание и от публиката на „Етихад" при смяната си в 90-та минута.

 

Подгласници: Ле Фондре (Рединг), Рууни (Манчестър Юнайтед), Бейл (Тотнъм), Гарсия (Еспаньол), Левандовски (Борусия Дортмунд), Манджукич (Байерн Мюнхен).

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР

 

Михаел Бюскенс (Гройтер Фюрт)

Бюскенс не направи кой знае какво велико нещо при гостуването на Гройтер Фюрт на Шалке 04 - подреди отбора си по схема 4-4-2, прие играта в собствената половина и разчиташе на контраатаки. В крайна сметка планът на 44-годишният специалист успя и отборът му грабна трите точки, оставайки в борбата за оцеляване. Всъщност, не е ли велико това, че последният в класирането победи като гост кандидатът за топ 4? И то на неговия стадион?

 

  Сподели
175