Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (08.04-12.04) (видео)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (08.04-12.04) (видео)

FUTBOL TV продължава да представя на вниманието на своите читатели най-добрите футболисти за изминалия уикенд от топ 5 на първенствата в Европа. Миналата седмица бе изключително богата на футболни събития и любителите на най-популярния спорт станаха свидетели на цели два кръга в шампионатите на Англия, Германия, Италия, Франция и Испания. За съжаление, седмицата ще бъде запомнена със смъртта на Пиермарио Морозини, причините за чиято кончина все още се разследват

Представяме ви: Dream Team за периода (08.04- 12.04). Тактическа постройка 5-3-2.


ВРАТАРИ

Емилиано Вивиано (Палермо)

След сензационната победа срещу Милан, очакванията бяха, че Фиорентина няма да има проблеми срещу най-слабия гост в Серия А Палермо. Действително, „виолетовите" правеха каквото си поискат срещу своя съперник от Сицилия в мач от 32-я, междинен кръг на шампионата, но проблемът за Фиорентина се казваше Емилиано Вивиано, който остана хладнокръвен под дъжда от топки към вратата си. Стражът на Палермо извърши седем невероятни спасявания и в крайна сметка запази мрежата си суха.

Подгласници: Вийденфелер (Борусия Дортмунд)

 

ЗАЩИТА

Рафаел (Манчестър Юнайтед)

Оценката на Рафаел е базирана на двата мача, които изигра бразилеца през миналата седмица. В първият - срещу КПР бранителят се представи добре и получи оценка 7,5 от Eurosport, записвайки асистенция на свое име. През уикенда срещу Астън Вила Рафаел не се отчете с голово подаване, но играта му бе много по-впечатляваща от тази срещу лондончани и точно поради двата си отлично изиграни мача, той намира място в символичния отбор на FUTBOL TV.

Данило (Удинезе)

По принцип избягваме да номинираме футболисти, чиито отбори са претърпели поражение. Всяко правило си има своите изключения, а в конкретния случай просто сме длъжни да го нарушим. При гостуването си на Рома в среща от 32-я междинен кръг на серия А Удинезе претърпя поражение с 1:3, но резултатът можеше да бъде близо до двуцифрен, ако Данило играеше по същия начин, както колегите си в отбрана. 27-годишният бранител се оказа последна преграда пред нападателите на столичния тим в четири случая, освен това напълно се справи с неопитния Ламела. Ако останалите защитници на Удинезе играеха по същия начин, както Данило, фриулци нямаше да загубят.


Фигероа (Уигън)

Какво да кажем повече за Фигероа? Герой на мача с Манчестър Юнайтед в средата на седмицата - защитникът спечели 100% от единоборствата си с Уейн Рууни, Ернандес и Валенсия. През уикенда отново показа блестяща игра срещу Арсенал и този път жертва на 28-годишният бранител стана Уолкът. Трябва ли да казваме, че и в този мач Фигероа не загуби нито едно единоборство.


Фабиан Джонсън (Хофенхайм)

Отново оценката ни е базирана на два мача, в които взе участие 24-годишният бранител на Хофенхайм. В първия срещу Хамбургер в средата на седмицата Джонсън отбеляза гол и отделно от това, защитникът бе непоклатим в зоната, за която отговаряше. Картината през уикенда не бе по различна и отбраната на Хофи се справи отлично с нападателите на Фрайбург, а отново най-добър в защитата на гостите се оказа Фабиан.

Лукаш Пишчек (Борусия Дортмнд)

Пишчек няма как да бъде пропуснат, защото полякът преживя една невероятна седмица. В двубоя срещу Байерн Мюнхен полякът напълно се справи с Рибери и техничния Алаба и заслужено получи най-добра оценка след Левандовски. В рурското дерби пък 26-годишният бранител не само неутрализира Дрекслер и Джоунс, не само не загуби нито единоборство, но вкара и гол.

Подгласници: Фацио (Севиля).


ПОЛУЗАЩИТА

Давид Силва (Манчестър Сити)

Два страхотни мача направи Силва през миналата седмица. Срещи УБА вкара гол, а през уикенда записа поредната си асистенция при разгрома на Норич. Испанецът отново напомни за себе си, след като в последните десет мача загуби формата си, а това моментално се отрази на резултатите на отбора.

Андреа Пирло (Ювентус)

В зенита на своя кариера Пирло отново накара хората да заговорят за него. Впрочем, ако трябва да бъдем честни, 32-годишният футболист е един от малкото играчи, които са любимци на феновете на всички отбори в Серия А. А иначе прогресът в последните двубои е очевиден и ще дадем за пример, как се движат оценките на Eurosport и Sky, които са много близки една до друга: 25 март срещу Интер (7.88), 01 април срещу Наполи (8.65), 07 април срещу Палермо (9.24) и на 11 април срещу Лацио (9.48). Именно заради изявите си срещу „римските орли" Пирло намери място в символичния отбор на FUTBOL TV.

Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Тук не може да имаме никакви колебания и който е следил изявите на португалеца ще се съгласи с нас, че не може да пренебрегнем Кристиано, който в средата на миналата седмица вкара три гола и записа асистенция срещу Атлетико, а през уикенда се разписа във вратата на Спортинг Хихон.

Подгласници: Марко Ройс (Борсия М'гладбах), Мунтари (Милан), Харник (Щутгарт), Коул (Лил).


НАПАДАТЕЛИ

Серхио Агуеро (Манчестър Сити)

Агуеро отново играе по начина, по който свикнахме да го виждаме в началото на сезона. А в комбинация с Давид Силва това прави Сити изключително опасен отбор. Нека не забравяме, че дербито на Манчестър наближава, но това е друга тема. През миналата седмица Агуеро отбеляза четири гола - по два във вратата на УБА и Норич, и освен това записа две асистенции срещу „дроздовете". Коментариите са излишни.

Лионел Меси (Барселона)

Меси няма спиране - аржентинецът вкарва голове, асистира за попадения, създава постоянно хаос в противниковите защити....Срещу Хетафе отбеляза гол и две асистенции, а през уикенда срещу Леванте оформи дубъл. В пет поредни срещи Меси е определен за играч на мача, но сами разбирате, че не за това 24-годишният футболист намира място в символичния отбор на FUTBOL TV.

Подгласници: Тевес (Манчестър Сити), Кислинг (Байер Леверкузен).

 


СТАРШИ-ТРЕНЬОР:

Роберто Мартинес (Уигън)

В рамките на една седмица Уигън победи два отбора от топ 4. Най-напред се справи с шампиона Манчестър Юнайтед, а след това хвърли още една бомба, побеждавайки Арсенал пред 60 060 зрители на „Емирейтс". Да се чуди човек, как се случват тези неща. Нека припомним и двата спорни гола на Челси срещу „латиксите", победите преди това над Стоук Сити и Ливърпул. Разбира се, ролята на футболистите от Атлетикс е огромна, но в случая зад всичко това стои и техният мениджър Роберто Мартинес.


ГОЛ НА СЕДМИЦАТА:

 

 

 

  Сподели
201