Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (30.11 – 06.12) (видео)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (30.11 – 06.12) (видео)

Европейският уикенд не бе толкова емоционален - на Острова лидерите си взеха своето, въпреки че върху победата на Челси падна сянката на съмнението, заради спестения червен картон на Давид Луис (как ли щеше да завърши мача, ако гостите бяха с човек по-малко?). В Испания нещата се развиха по идентичен начин - Барселона, Реал, Валенсия и Севиля си взеха своето, а в Германия двете Борусии не се разбраха за трите точки и от ситуацията се възползва Байерн Мюнхен, който си върна първото място. Във Франция обаче предпоследния Ница изхвърли от третото място Рен, побеждавайки го с 2:0, а в Италия Интер продължава да измъчва своите фенове. Какво се случи в най-добрите първенства на Стария континент и кои са героите на изминалата седмица - само и единствено във FUTBOL TV.

Представяме ви: Dream Team за периода (30.11- 06.12). Тактическа постройка 3-5-3.

 

ВРАТАРИ

Тим Крул (Нюкасъл)

Едно от правилата, които спазваме при избора на вратар на нашия отбор е стражът да не е допускал гол. Разбира се, всяко правило понякога си има своите изключения - за миналата година те бяха три, а през сегашния сезон вече се доверихме на Джо Харт, който допусна гол на „Анфилд" в мача между Манчестър Сити и Ливърпул.

Ето, че сега отново пост № 1 ще бъде зает от футболист, който не успя да запази мрежата си суха и допусна дори не един, а цели три гола. Но Тим Крул в мача на „свраките" срещу Челси буквално спаси още половин дузина 101% положения на противника - дузпата на Лампард, двата мощни пробива на Стъридж, рандевуто на Рамирес....


Подгласници: Фрей (Дженоа), Андерсен (Евиен)

 

 

ЗАЩИТА

Фил Джоунс (Манчестър Юнайтед)

Защитникът на Манчестър Юнайтед игра в халфовата линия на „червените дяволи" в мача им срещу Астън Вила, но ние ще го поставим в защитата на нашия символичен отбор - кой не би искал да има в състава си футболист от класата на Джоунс....а той е само на 19 години. Това не попречи на Сър Алекс да гласува доверие на Фил, който бе партньор на Карик в опорната зона на отбора - зад Рууни и много от атаките на шампиона започваха именно от тази част на терена. Джоунс се справи блестящо със своите задължения в тази важна част на терена, помагаше на защитата в разбиването на атаките на домакините и най-важното - отбеляза победния гол за Юнайтед, като по този начин се отблагодари на Сър Алекс за оказаното му доверие.


Марсело (Реал Мадрид)

Левият защитник на Реал Мадрид продължава да бъде последователен в изявите си - при гостуването на Спортинг Хихон постоянно подпомагаше Роналдо, на няколко пъти показа добро взаимодействие с Йозил(!), връщаше се бързо в защита, където не остави никакви шансове на Трехо, а в 90-та минута направи резултата в мача класически.


Бреде Хангеланд (Фулъм)

Железният защитник на Фулъм опази на 100% зоната, за която отговаряше и не даде пиле да прехвръкне. Напълно неутрализира Анди Керъл и е с основен принос за това, нападателят на Ливърпул да бъде обявен за най-слаб играч на мача.

Подгласници: Гамберини (Фиорентина), Сандерос (Фулъм), Санчес (Малага), Фукс (Шалке 04).

 

 

ПОЛУЗАЩИТА

Маурисио Исла (Удинезе)

Чилиецът игра в опорната зона на своя отбор в мача му срещу Интер. 23-годишният футболист попадна в нашия състав поради две причини: първо, постоянно доминираше над Пацини и Алварес и второ, отбеляза победния гол за своите, справяйки се с Киву.


Ди Мария (Реал Мадрид)

Аржентинецът се намира в невероятна форма и именно той стана най-продуктивния играч на Реал Мадрид в мача против Спортинг. „Белите" спечелиха с 3:0, а Анхел откри резултата, завършвайки по прекрасен начин една индивидуална атака. Към добрите му изяви ще прибавим асистенцията му за гола на Роналдо. Ди Мария заслужено бе избран за играч на мача, а ние от своя страна го включихме в отбора на FUTBOL TV.

Самир Насри (Манчестър Сити)

Французинът наскоро получи предупреждение от Роберто Манчини, че трябва да подобри играта си. Явно полузащитникът е обърнал внимание на забележката на италианеца и отговори с отлична игра в двубоя срещу Норич. За 69 минути на „Етихад Стейдиъм" Насри се замеси успешно във всички атаки на своя отбор, показа страхотна скорост, поглед върху играта и разбирателство с партньорите си, а голът му бе върха на изявите в този мач.

Франк Рибери (Байерн Мюнхен)

Байерн Мюнхен разгроми Вердер с 4:1 и се завърна на първото място в класирането, възползвайки се от равенството между двете Борусии. Мюнхенци играха много силно, а най-добър в състава на победителите бе именно Рибери, който вкара два гола - първият след удар от линията на наказателното поле, а с втория зарадва любителите на геометричните комбинации, след като разигра с Гомес.

Сеск Фабрегас (Барселона)

Барселона отнесе с 5:0 Леванте, като на терена на домакините имаше всичко: колосално преимущество, обилни атаки, дежурният гол на Меси, схема на игра 3-4-3 и нито един допуснат гол. Но отделно от всичко това, ние сме длъжни да отделим специално внимание на Фабрегас, който освен, че беше избран за играч на мача, но вкара два красиви гола, поставяйки фундамента на разгрома на Леванте.

Подгласници: Яя Туре (Манчестър Сити), Боатенг (Милан), Видал (Ювентус), Маркизио (Ювентус), Аранго (Борусия М'гладбах).

 


НАПАДЕНИЕ

Робин ван Перси (Арсенал)

Холандецът продължи да играе по начин, заради който не може да си позволим да го пренебрегнем. Арсенал при гостуването си разби Уигън с 4:0, а най-нетърпелив в изграждането на фрагментите на успеха както винаги се оказа Ван Перси. Лидерът сред голмайсторите на Висшата лига на Англия не бе замесен единствено при първия гол, а в останалите три, ако не свиреше първа цигулка, то бе първи контрабас. Вкара и гол (с десния си крак!) след пробив и подаване на Уолкът.

Оливер Жиру (Монпелие)

Монпелие победи Лориен с 4:0, спечели трите точки и продължи да отстоява първото място в класирането на Лига 1. Най-добър в състава на лидера бе отново Жиру, който този път не реализира хеттрик, но записа три асистенции и отбеляза един гол - напълно заслужено, за да попадне нападателят в символичния отбор на FUTBOL TV.


Якубу Айгбени (Блекбърн)

За този пост колебанията ни бяха огромни: трябваше да избираме между Йоветич, който отбеляза гол срещу Рома и също така стана причина да бъдат изгонени двама играчи на „вълците" или да гласуваме доверие на Якубу. В крайна сметка се спряхме на 29-годишният нигериец, който вкара четири гола в мача на своя отбор срещу Суонзи и по такъв начин помогна тима да се измъкне от последното място във Висшата лига.

Подгласници: Йоветич (Фиорентина), Рууни (Манчестър Юнайтед), Агуеро (Манчестър Сити), Солдадо (Валенсия), Фалкао (Атлетико Мадрид), Подолски (Кьолн), Кавани (Наполи), Роки (Лацио).

 

СТАРШИ- ТРЕНЬОР


Франческо Гуидолин (Удинезе)

Очакванията преди срещата Интер - Удинезе бяха, че Франческо Гуидолин ще излезе за мача с тактическа постройка 3-5-1-1 и едва ли не задачата на фриулци ще бъде да се отбраняват, надявайки се атаките на домакините да се разбиват още в средата на терена, а напред да се разчита на контраатаки. Със сигурност обаче наставникът на Удинезе обърка играчите на Интер и самия Раниери, защото изненадващо постави в опорната зона Исла и Асамоа, пред тях Пинци, а по крилата - малко зад Ди Натале и Торже Баста и Армеро. На моменти Удинезе атакуваше с 4 човека! На моменти се отбраняваше с трима защитника и петима полузащитника. Именно заради смелостта на Гуидолин и необичайният му подход в мача, 56-годишният специалист заслужава да води отбора на FUTBOL TV тази седмица.


ГОЛ НА СЕДМИЦАТА:

 

  Сподели
158