Трансферни новини за 04.07


Н. Гавазов

Трансферни новини за 04.07

Три клуба от Висшата лига на Англия проявяват интерес към звездата на Палермо Хавиер Пасторе, като това са Манчестър Сити, Юнайтед и Челси. В същото време, ръководството на 19-кратните шампиони на Англия не е загубило надежда, че може да си осигури услугите на полузащитника на Удинезе и Чили Алексис Санчес. Бенфика се интересува от Бендтнер, а Тотнъм от Дамиано. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Манчестър Сити официално привлече в редиците си защитника на Арсенал и националния отбор на Франция Гаел Клиши, съобщи новината официалният сайт на „гражданите". Според информацията, футболистът е подписал 4-годишен договор с клуба от Ийстланд, като финансовите параметри на сделката не се съобщават, но предположенията са, че сумата по нея е около 7 милиона паунда.

- Бенфика е заинтересован от подписа на 24-годишния нападател на Арсенал Никлас Бендтнер.

- Мениджърът на Болтън Оуен Койл заяви, че до този момент няма отправена оферта за Гари Кейхил. Все пак мениджърът добави, че няколко клуба вече са показали своя интерес към защитника на Свинските крачета. "Отворен съм към предложения за Кейхил. Няколко от елитните клубове в страната вече отбелязаха интереса си към футболиста. Засега обаче няма нищо конкретно. Докато това не се промени, Гари продължава да бъде играч на Болтън", обяви Койл.

- Алберто Джилардино е отворен към евентуален трансфер в Англия. "Ако напусна Фиорентина, предпочитам да остана в Италия. В бъдеще обаче бих се пробвал в чужбина, вероятно в Испания или Англия", каза острието за Sky Sport Italia. Въпреки това футболистът на флорентинци изрази за пореден път своето желание да остане в сегашния си отбор, ако успее да постигне споразумение с управата относно своя договор. Настоящият контракт на 28-годишния нападател е валиден до 2013 година.

- Уигън Атлетик официално потвърди трансфера на 29-годишния вратар на Болтън Али Ал-Хабси. С играча е сключен договор за 4 години,а сумата по сделката не се съобщава, но според специалистите, оманският национал е струвал на „латиксите" около 4 милиона паунда.

- 27-годишният защитник на Тотнъм Бенуа Асо-Екото заяви, че се чувства напълно щастлив на „Уайт Харт Лейн" и няма намерение да напуска „шпорите".

- УБА потвърди своя интерес към бившия полузащитник на Астън Вила Найджъл Рио-Кокър и според източник на Sky Sports вътре в клуба, съвсем скоро клуба ще предприеме действия по привличането му.

- Полузащитникът на Палермо Хавиер Пасторе е набелязан от три клуба от Висшата лига на Англия и два от Примера Дивисион, съобщи президента на сицилианците Маурицио Дзампарини. Според футболният бос, от Острова това са Манчестър Сити, Юнайтед и Челси.

- 29-годишният полузащитник на националния отбор на Германия Томас Хитцлшпергер желае да се завърне в Астън Вила, съобщи информацията АР, позовавайки се на източник, близък до играча.

- Павел Погребняк е провел предварителни преговори със Съндърланд, относно възможността за трансфер в английския клуб.

- Тотнъм е уверен, че би могъл да спечели битката за 21-годишния нападател на бразилския Интернасионал Леандро Дамиано.

- Нюкасъл е готов да закупи нападателя на ПСЖ и националния отбор на Турция Мевлут Ердинч, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Според изданието, „свраките" са готови да вложат за 24-годишния играч 7,5 милиона евро и в момента се чака отговор на френския клуб. Решението за евентуалния трансфер на Ердинч ще бъде взето след като Леонардо официално приеме поста спортен директор на парижани, което ще стане не по-рано от сряда.

- Манчестър Юнайтед не е загубил надежда да привлече в редиците си полузащитника на Удинезе и националния отбор на Чили Алексис Санчес.

- Старши-треньорът на Олимпик Марсилия Дидие Дешан отхвърли спекулациите в пресата, че нападателят на клуба Матийо Валбуена желае да премине в Арсенал, наричайки ги „типични за трансферния прозорец слухове". Както е известно, вчера в медийното пространство се появи информацията, че Арсенал обмисля вариант, при който ако Самир Насри напусне „Емирейтс", то тогава да бъде привлечен нападателят на марсилци.

- Фулъм е заинтересован от подписа на 23-годишният полузащитник на Барселона Хефрен Суарес. Според Daily Mail, до няколко дни представители на лондонския клуб ще се срещнат със своите каталунски колеги, за да обсъдят евентуалният трансфер на Суарес във Фулъм.

- Наставникът на националния отбор на Ирландия Джовани Трапатони посъветва ръководството на изпадналия от Серия А Сампдория да се опита да си осигури услугите на Шей Гивън, който както е известно не е първи избор на мениджъра на Манчестър Сити Роберто Манчини. Този факт според италианския специалист може да струва мястото на вратаря в националния отбор на Ирландия.

 

  Сподели
89