Трансферни новини за 06.06


Н. Гавазов

Трансферни новини за 06.06

Мартин О'Нийл е готов да възобнови треньорската си кариера, оглавявайки Фулъм, Ливърпул е близо до подписване с полузащитника на Съндърланд Хендерсън, а Дарън Бент обяви, че е „изморен от преходите си между клубовете" и обеща да остане на „Вила Парк". Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Дебютантът във Висшата лига на Англия Суонзи Сити е много близо до рекорден в историята на клуба трансфер, след като получи възможността да преговаря с 25-годишния нападател на Уотфорд Дани Греъм. Отхвърляйки по-рано предложенията на Куинс Парк Рейнджърс и Уест Бромич, Уотфорд прие по принцип офертата на „лебедите" в размер на 3,5 млн. паунда за играча. Предишният трансферен рекорд на клуба от Уелс е привличането на бившия полузащитник на Челси Скот Синклер, за който през лятото на миналата година бяха платени 1 млиона паунда.

- Агентът на шведското крило Себастиан Ларсон , който напусна Бирминга като свободен агент и е в търсене на нова работа, потвърди, че от услугите на играча се интересуват три или четири клуба, един от които е Блекбърн Роувърс.

- Като действащ агент на 20-годишният халф на Барселона Тиаго Алкантара, бащата на играча отрече появилите се информации в пресата, че синът му може да стане част от сделката за трансфера на Сеск Фабрегас на "Камп Ноу".

- 32-годишният полузащитник на Блекбърн Роувърс и капитан на Австралия Брет Емертън потвърди, че най-вероятно ще завърши кариерата си в клуба от „Иууд Парк".

- Норич Сити спечели борбата за бившия халф на Лийдс Брадли Джонсън. 24-годишният играч напусна "Елън Роуд", в края на сезона като свободен агент и се очаква да се присъедини към "канарчетата" в края на тази седмица.

- Новият член на Висшата лига на Англия КПР се нацели в полузащитника на Арсенал Ебуе. Освен него, в плановете на лондончани влизат още Джърмейн Джинас и Роби Кийн.

- 28-годишният белгийски вратар на Стандарт Лиеж и националния отбор на Япония Ейджи Кавашима заяви, че един от клубовете, с които води преговори за евентуален трансфер е Уест Бромич. Според него, решението за бъдещето на кариерата си, до голяма степен ще зависи от това дали той ще получи гаранции за редовен футбол през новия сезон.

- Тотнъм е фаворит за подписа на Скот Паркър от Уест Хем.

- Според информация на британската преса, Ливърпул е близо до подписване с 20-годишният полузащитник на Съндърланд Хендерсън , след като увеличи предложението си за играча, предлагайки 18,5 милиона паунда за таланта.

- Според условията на сделката, за евентуален трансфер на Сеск Фабрегас в Барселона, каталунския клуб е готов да предложи на Арсенал сумата от 40 милиона паунда, плюс изгряващата звезда на отбора Тиаго Алкантара.

- 29-годишният полузащитник на Ливърпул Джо Коул иска да остане на "Анфийлд" и да се докаже пред Кени Далглиш.

- 25-годишното крилото на Астън Вила Ашли Йънг заяви, че мечтае да играе "на най-високо ниво".

- В същото време, нападателят Дарън Бент увери феновете на Астън Вила, признавайки, че е "уморен от преходите си от един клуб в друг," и целта му е да остане за по-дълго време на "Вила Парк".

- Полузащитникът на Уест Бромич Крис Брънт , въпреки спекулациите, свързващи го с евентуално преминаване в Ливърпул или Евертън, заяви, че се чувства щастлив в сегашния си отбор и освен, ако клубът не реши да се раздели с него, той има намерение да продължи да работи за УБА.

- Мениджърът на Сток Сити Тони Пюлис, се изказа положително за 24-годишният френския нападател на Кан и националния отбор на Мароко Юсуф Ал-Араби. Не е ясно какво ще последва оттук-нататък, но през тази седмица наставникът на „грънчарите" ще се срещне с ръководството на тима.

- Арсенал и Ливърпул претендират за 20-годишният нападател на Барселона Боян Къркич.

- Астън Вила отправи питане към Реал Мадрид, относно полузащитника на тима Фернандо Гаго.

- Ливърпул е готов да даде под наем в Глазгоу Рейнджърс своя млад защитник Дани Уилсън.

- Челси се готви да отправи официално предложение към турската футболна федерация относно привличането на Гуус Хидинг на „Стамфорд Бридж". Размерът на компенсацията за холандския специалист е 4 милиона паунда.

- Мартин О'Нийл е готов да възобнови треньорската си кариера, оглавявайки Фулъм.

 

  Сподели
86