Трансферни новини за 02.06


Н. Гавазов

Трансферни новини за 02.06

Манчестър Юнайтед обяви Уесли Браун за продажба, Марк Хюз е свободен агент, бившият нападател на „червените дяволи" ван Нистелрой се завърна в Испания, а Милан е готов да похарчи 11 000 000 паунда, за да има в състава си зездата на Челси Дидие Дрогба. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Суонзи Сити направи официална оферта от 3 милиона паунда за закупуване на голмайстора на Чемпиъншип - нападателят на Уотфорд Дани Греъм . Преди това Уотфорд отхвърли две идентични предложения в размер на £ 2,5 милиона евро от Куинс Парк Рейнджърс и Уест Бромич. При по-високата цена, „лебедите" се надяват на успешна сделка.

- Манчестър Юнайтед обяви защитника Уесли Браун за продажба, съобщава The Guardian.

- Мениджърът на Фулъум Марк Хюз вече е свободен агент, след като договорът му с клуба изтече в сряда вечер и не бе продължен. Според слуховете, на уелсецът е предложен по-добър договор от досегашния, но според The Mirror, 47 годшният специлист вече се оглежда за нови отбопри.

- 27-годишният защитник на Блекбърн Роувърс Кристоф Самба се дистанцира от спекулациите, свързващи го с евентуално преминаване в Арсенал, заявявайки, че всичко това са слухове. Според играча отбор на Конго, сега той е решен да има една добра почивка и сила печалба преди новия сезон, чака го и фактът, че през лятото на отбора ще бъде значително укрепена.

- Уест Бромич е фаворит за подписа на 28-годишният полузащитник на Уелс Дейвид Вон, който е със статут на свободен агент след изтичането на договора му с Блекпул. Преди това самият играч потвърди, че е провел разговори с Рейнджърс и Съндърланд, но е избрал най-изгодна оферта, която му е предложил Рой Ходжсън.

- Мениджърът на Уулвс Мик Маккарти заяви, че на ветерана в отбора - 38-годишният американски вратар Маркус Ханеман няма да бъдат предлаган нов договор.

- Холандският ветеран Рууд ван Нистелрой няма да се върне във Висшата лига на Англия. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед се превърна отново в испански играч, след като днес по обяд подписа с Малага. Предишни спекулации го свърза с възможност за преход към Тотнъм и Стоук Сити.

- 32-годишният полузащитник Хъл Сити Джими Булард се очаква да проведе разговори с Куинс Парк Рейнджърс за възможен трансфер на "Лофтъс Роуд".

- Тази сутрин, Wikipedia за няколко часа излезе с информацията, че 18-годишният белгийски нападател Ромел Лукаку е играч на Челси. Грешката бе отстранена едва в късния следобед и талантът отново се превърна в играч на Андерлехт.

- Мениджърът на Съндърланд Стив Брус не е особено впечатлен от спекулациите, че ганайския нападател Асамоа Гийан може да напусне през лятото "Стейдиъм ъф Лайт", и същевременно изрази своята увереност, че през новия сезон той ще играе още по-добре.

- Свързваният с трансфер в Нюкасъл френски нападател на Лориен Кевин Гамейро заяви, че ще напусне клуба, но само ако новият му отбор играе в европейските турнири. Доколкото е известно, двата тима са се разбрали за трансфера на играча , но последната дума ще има футболиста, чиито изявления будят сериозно безпокойство сред ръководителите на „свраките".

- Ключовият полузащитник на Суонзи Сити Дарън Пратли отрече спекулациите, че той е подписал предварителен договор с Болтън, като каза, че иска да остане в „Либърти Стейдиъм", но подчерта, че очаква предложения от клуба си за нов договор.

- Защитникът на Тотнъм и националния отбор на Хондурас Уилсън Паласиос потвърди, че лондонския клуб е в преговори за продажбата му в италианския Наполи.

- Съндърланд отговори на появилите се днес в британската преса съобщения, че от услугите на Джордан Хендерсън се интересува Ливърпул, като уточнява, че продажбата на 20-годишният играч не е включена в плановете на клуба.

- Треньорът в Манчестър Сити Атилио Ломбардо съобщи, че "гражданите" са готови да се откажат от опитите да привлекат 22-годишният нападател на Удинезе и на националния отбор на Чили Алексис Санчес . Според него, предложение за закупуване на играча действително е направено, но треньорският щаб е преценил, че италианският стил на южноамериканеца не подхожда на играта на „гражданите".

- Председателят на италианския Палермо Маурицио Дзампарини потвърди, че е получил "голяма" оферта от Челси за продажбата на аржентинския халф Хавиер Пасторе , но е бил принуден да я отхвърли. Според Дзампарини, Палермо ще се раздели със звездата си най-малко срещу 50 милиона евро.

- Италианската Милан имат за цел да подпише с нападателя на Челси Дидие Дрогба и е готов да предложи за неговите услуги сумата от 11 000 000 паунда. Също така, според слуховете, „росонерите" се насочили вниманието си към нападателя на Манчестър Сити Емануел Адебайор .

- Арсенал, Манчестър Сити и Тотнъм гледат с особено внимание на ситуацията с Игуиаин, след като се очаква, че аржентинският нападател може да напусне "Сантяго Бернабеу".

- Председател на Управителния съвет на Уигън Дейв Уилън призна, че клубът много трудно ще успее да задържи в отбора 20-годишния ирландски халф Джеймс Маккарти, от когото се интересува Ливърпул.

- В същото време треньорът на „латиксите" Роберто Мартинес ще се опита да се върне вратаря на Болтън Али Ал-Хабси , който се представи блестящо през изминалия сезон.

- Освен това, Уигън са хвърлили око на 24-годишният полузащитник на испанския Алмерия Ернан Бернардели , надявайки се, че след като клуба изпадна във втория ешелон, ще бъде много лесно да бъде привлечен аржентинският играч.

- От услугите на загубилия мястото си в първия отбор на Тотнъм и Хондурас - защитника Уилсън Паласиос се интересуват италианският Наполи. Трансферната сума на играча е 7 милиона паунда.

- Фулъм е готов да пусне Алан Джонсън в КПР срещу сумата от 4 милиона паунда.

- Ветеранът на Уулвс - американският вратар Маркус Ханеман може да се завърне в САЩ, в отбора на "Сиатъл Саундърс".

 

  Сподели
75