И Норич надигра Ливърпул, но и Норич загуби


И. Ангелов

И Норич надигра Ливърпул, но и Норич загуби

Последният в класирането на Висшата лига на Англия Норич Сити прие Ливърпул в срещата от двадесет и шестия кръг на английското първенство. Днес на "Кероу Роуд" гостите спечелиха с минималното 1:0 след гол от резервата Садио Мане във втората част от срещата.

До почивката Ливърпул обаче не действаше концентрирано, бъркаше подавания и се ограничаваше до доста слаби удари от дистанция по вратата на Крул. По-добрите положения в първата част бяха пред домакините, които се възползваха с подавания над защитата за своите атаки. Рано в мача Пуки се подхлъзна, намирайки се в добра позиция, а в 36-ата минута Руп и Пуки се намериха двама срещу Алисон. В тази ситуация Руп се опита да подаде на Пуки пред вратаря и Алисон успя да пресече подаването и да избие изключителната голова ситуация за Норич.

Голям удар за домакините бе контузията на Сам Байръм в 27-ата минута, когато той бе заменен от Джейсън Люис. 

След почивката Ливърпул заигра по-добре и Тим Крул спаси вратата си по изключителен начин на два пъти в 59-ата минута. Преди това в 51-ата минута Кантуел затрудни Алисон с удар от труден ъгъл. Последва поява в игра на Фабиньо и Мане, които замениха Вайналдум и Чембърлейн.

Норич обаче не спря да опитва и в 74-ата минута Алекс Тетей изненада Алисон от дистанция в близкия ъгъл с мощен удар, който намери гредата и Ливърпул оцеля. Така в 78-ата минута Хендерсън от центъра на терена намери Мане в наказателното поле с балонно подаване, а нападателят овладя по изключителен начин между двама бранителя, като си нагласи топката за воле в близкия ъгъл и направи резултата 1:0.

Това също не спря устрема на Норич. В 89-ата минута Пуки отново бе изведен на дъгата на чиста позиция, но финландецът стреля силно право в Алисон и резултатът не се промени. В добавеното време домакините се държаха близо до наказателното поле на Ливърпул, но безуспешно.

  Сподели
740