Клоп: Мане направи разликата


И. Ангелов

Клоп: Мане направи разликата

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира победата на гости на Норич Сити с 1:0 във Висшата лига, която бе 17-ата поредна за "червените" в английското първенство. Запитан след срещата за представянето на своите момчета германецът сподели:

"Това беше труден мач по много причини. Тежък противник, организиран противник, а и начинът, по който играехме в първото полувреме направиха нещата трудни за нас. Това беше защото разстоянията между линиите бяха много големи. Избързвахме с дългите подавания зад защитниците им. Така нямахме втори човек за топката, а получавахме ситуации един срещу един или срещу двама.

"Това не беше точно, каквото искахме. Контра-пресата ни я нямаше защото не ги натискахме. Нямаше и как защото хвърляхме топката прекалено рано, но това е футболът. Все пак имахме някои добри ситуации, статични положения, но нищо повече. Единственото хубаво нещо в това беше, че когато не играеш добре, то е лесно да се подобриш.

"През втората част променихме всичко и не стояхме с петима в защита, а с трима. Променихме малки неща и заиграхме по-компактно. По-често започнахме да печелим топки отзад. Подавахме по-добре през центъра. След това включихме Фабиньо и Садио. Единият от тях бе много важен за организацията и позволяваше свободата на останалите да се замесят в атаките.

"А Садио, той беше свеж и направи разликата, което беше хубаво. Така спечелихме срещата и това беше отлично. Аз не видях повторение на гола му, но той беше между двама. Аз видях само топката над защитника и той стреля с голяма скорост към мрежата. Сигурен съм, че това беше фантастичен завършващ удар."

За добрата ситуация на Норич, в която двама нападателя не успяха да вкарат през Алисон:

"Това беше засада. Сигурен съм 100%. Щеше да е добре да видим, но е трудно във футбола в днешно време защото ситуациите се оставят да преминат и ако не се случи нещо, ние не гледаме повторения. Бих казал, че съм 98% сигурен, че това е засада, но и все пак прекрасно спасяване."

  Сподели
255