Емери: Обамеянг заслужава да е лидер на Арсенал


И. Ангелов

Емери: Обамеянг заслужава да е лидер на Арсенал

Габонският национал Пиер Емерик Обамеянг бе избран демократично от съотборниците си за вице-капитан на отбора, и мениджърът Унай Емери сподели мнението си, че той е заслужил тази отговорност. 30-годишният нападател вече носи веднъж лентата на отбора когато Гранит Шака бе заменен срещу Астън Вила на 22-ри септември.

"Сега той е опитен. Той игра във Франция, Германия, сега в Англия, на високо ниво и с добри представяния. Опитът му е добър. Съотборниците му решиха с гласа си, че го искат за вице-капитан. Аз обичайно си говоря с него и сега той е много по-уверен и възмъжал за Висшата лига, в сравнение с положението когато пристигнах миналата година а той бе тук само 6 месеца преди мен.

"Аз му казах за решението му по време на мача с Астън Вила, когато даде дузпата на Пепе за да повдигне самочувствието му - това беше изумително решение. Това го показа като голям играч и като отговорен за отбора, като капитан. 

"Той даде тази отговорност на Пепе и това беше страхотен момент за двама големи играчи - много добра връзка. В съблекалнята и в мачовете, тази връзка с Пепе, както и с Лаказет, означава, че Обамеянг е важен за взаимодействието на отбора."

Днес Арсенал среща Борнемут и Обамеянг ще има шанс да достигне 50 гола в само 75 мача за тима.

  Сподели
121