Гроувс: Най-доброто лято за Арсенал от 15 години


И. Ангелов

Гроувс: Най-доброто лято за Арсенал от 15 години

Бившият нападател на Арсенал Пери Гроувс сподели мнението си за трансферната активност на Арсенал това лято. Според легендата Унай Емери е направил най-добрите движения за отбора от 10-15 години насам. Арсенал привлече рекордната за отбора покупка Николас Пепе за 72 милиона лири, като закупи талантливият тинейджър Габриел Мартинели и взе под наем от Реал Мадрид Дани Себайос. До края на днешния ден се очакват още Луис и Тиърни:

"Аз гледах Давид Луис много пъти когато коментирах срещи, и винаги ми е харесвала играта му. Но аз не бих го искал в отбора си защото той винаги носи грешката в себе си. Сега обаче той идва при "артилеристите" и аз съм много развълнуван защото той е по-добър от централните защитници, които имаме и ще донесе и характер в тима.

"Той ще донесе лидерство, ще поеме отговорност, защото е победител. Той е печелил титли във всяка страна, в която е играл - Португалия, Англия, Франция. Печелил е Шампионска лига, Лига Европа и купата на конфедерациите. Нивата му на концентрация се подобряват и мисля, че той е по-добър когато поставиш някой дисциплиниран пред него, като Канте и Жоржиньо в Челси.

"Съгласен съм, че греши, но Унай Емери искаше защитници, които могат да изнасят и Давид Луис има добър усет за подаването. Той може да подаде на 30-40 метра, и когато имаш скоростта на Пепе, Лаказет и Обамеянг, той може да ги намира. 

"Ако трябва да избера състав за първия кръг на Арсенал - Лено, Белерин, Луис, Сократис, Тиърни, Себайос, Шака, Торейра, Пепе, Лаказет и Обамеянг. Това ще е като да гледаме Харлем Глоубтротърс. Не може да не се вълнувам. Имаше много негативни мнения за липсата на бюджет в Арсенал, но ако се получат всички тези трансфери, това означава, че Арсенал ще е похарчил около 138 милиона - това не е лошо, като се има предвид, че се говори колко сме скъсани. 

"Като привърженик аз предполагам, че останалите фенове също мислят така - това е най-добрият трансферен прозорец от 10 или 15 години. Това задминава всички предишни с много, много."

  Сподели
575