Арсенал иска да купи Рубен Диаш на мястото на Кошчелни


Н. Гавазов

Арсенал иска да купи Рубен Диаш на мястото на Кошчелни

Арсенал поднови интереса си към защитника на Бенфика Рубен Диаш в светлината на трудната ситуация с капитана си Лоран Кошчелни.

Според британски източници, "артилеристите" са направили добро досие на Диаш още в края на миналия сезон, но тимът остана без Шампионска лига и затова бе  принуден да преразгледа приоритетите си и да се съсредоточи върху укрепването на други позиции.

Тази седмица плановете на Арсенал за трансферния пазар се промениха. Капитанът на отбора Лоран Кошчелни отказа да пътува  на предсезонна обиколка ва Америка и търси завръщането си във Франция.

Раздялата с 33-годишния Кошчелни  не бе включена в плановете на мениджъра на "артилеристите"  Унай Емери, но сега това разграничение изглежда почти неизбежно, предвид решителното отношение на Лоран.

Според публикацията,  тази ситуация принуди Арсенал да поднови интереса си към Диаш, чийто договор предвижда обезщетение от 54 млн. паунда. Естествено, лондончани не разполагат с толкова много пари,  така че те се надяват да преговарят с Бенфика за по-малка сума и редица бонуси.

Зад  раменете на 22-годишния Диаш има почти 100 мача за Бенфика. Рубен записа и 11 срещу за националния отбор на Португалия, а по-рано през това лято отбеляза победа в плейофите на Лигата на нациите, играейки срещу Швейцария в полуфиналите и срещу Холандия във финала.

  Сподели
451