Гаал: Оле обича да паркира автобуса


И. Ангелов

Гаал: Оле обича да паркира автобуса

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал нападна отново Оле Гунар Солскяер за тактическите му решения в клуба. Солскяер подписа постоянен договор с клуба миналия месец, и от тогава резултатите на тима се влошиха рязко. В момента тимът е шести и на 2 точки от топ 4, но загуби 5 от последните си 7 мача.

Ван Гаал, който първоначално критикува подходът на Солскяер при назначаването му, сега каза:

"Ясно беше, че Оле щеше да има някакво влияние в началото, защото Юнайтед беше девети в лигата и когато той дойде отборът приличаше на нищо. Юнайтед играеше анти-футбол, както го наричам. Но и Оле не се свени да паркира автобуса. Той мисли по-защитно, отколкото предполагате.

"Аз гледам отбора, защото продължавам да ги гледам винаги. И Оле паркира автобуса срещу Арсенал. Също и срещу Тотнъм в лигата. В определени моменти го направи срещу ПСЖ и Барселона в Шампионска лига. Той играе срещу големите отбори така. Набляга на защитата повече отколкото на атаката или на това да доминира. Аз го наричам паркиране на автобуса. Оле не го прави само на границата на наказателното, а и пред вратаря Давид Де Хеа.

"Когато Юнайтед играе така това е рулетка, защото разчитат на бързи контри и скоростта на Рашфорд и Лукаку. Тези двамата са по-бързи от противниците си когато им оставят пространство. Рашфорд е невероятен. Не можеш да го хванеш като се откъсне. Но ако Юнайтед иска да е доминираща сила в Европа, и в Англия отново, те трябва да намерят друг стил на игра.

"Проблемът като мениджър - чужденец е, че намираш английската култура за различна от тази в Германия и Испания. В тези страни всичко се работи в тренировките. В Англия всичко се прави в мачовете. Играчите набират форма и издръжливост в срещите. Това е култура, която не може да се промени лесно. Аз исках да променя нещата, но това се оказа много трудно."

  Сподели
421