Конте: Мората е готов за финалната част от сезона


Н. Гавазов

Конте: Мората е готов за финалната част от сезона

Мениджърът на Челси Антонио Конте обяви, че нападателят Алваро Мората си е върнал своята най-добра форма и е готов ударно да проведе края на сезона. През последните седмици, заради проблеми със здравето и слаба форма, испанецът загуби конкуренцията на своята позиция не само от януарското попълнение в лицето на Оливие Жиру, но и от полузащитника Еден Азар.

Като резултат от всичко това, Алваро не бе извикан в националния отбор на Испания за мачовете с Германия и Аржентина, а в родината му дори се заговори, че Мората може да остане и без Световно това лято.

Конте обаче е убеден, че този черен период за неговия подчинен е останал назад. Антонио се надява да види подобрена игра в изпълнение на 25-годишния Мората в последните мачове от сезона, започвайки още от неделното дерби срещу Тотнъм.

"Този период бе много важен за Алваро. През последните седмици той добре работи. Мисля, че му се наложи упорито да работи, защото той пропусна цял месец заради проблеми с гърба", заяви Конте.

"Сега той наистина е във форма, на 100%. Той е готов за финала на сезона за Челси, а също така е готов да се възползва от своите шансове и да играе на финалите на Мондиал 2018", каза още италианецът.

По-рано защитникът на Челси Маркос Алонсо разказа, че Мората негативно е реагирал на отсъствието на покана за националния отбор на Испания за мартенските мачове на "Ла Фурия": "Алваро бе много недоволен. Той преживя няколко трудни месеца заради проблеми с гърба. Но сега Мората отново е готов да вкарва. Надявам се, че той ще може да ни помогне за края на сезона. Мората е много важен и аз разчитам на неговото участие в Световното първенство".

През този сезон Мората проведе 24 мача за Челси във Висшата лига на Англия, в които отбеляза 10 гола и отдаде 10 точни паса.

  Сподели
107