Моуриньо не мисли за нов договор


Н. Гавазов

Моуриньо не мисли за нов договор

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че няма нужда от нов договор, за да работи на предела на своите възможности. Към момента португалецът навлезе във втората година на своя тригодишен договор. Слуховете, че Юнайтед желае да продължи сътрудничеството си със своя мениджър се носят от няколко дни, а яркият старт на сезона само ги подгрява. За Жозе обае това няма никакво значение, тъй като той мисли да остане в Юнайтед задълго.

"Не мисля за това. Нямам нужда от нов договор, за да работя на предела. Нямам проблем да изчакам изтичането на договора и след това да реша какво да правя. Клубът също трябва да реши как да постъпи", заяви Моуриньо.

"В миналото аз винаги съм искал да тренирам в различни места. Когато дойдох в Челси през 2004 година, никога не бях мислил, че ще остана 20 години. Никога. Когато се отправих към Италия, в главата ми бяха мисли, че трябва да замина за Испания. Ако сега ме попитате, дали мога да се отправя към Франция или Германия, аз ще ви кажа: "Защо пък не?". Винаги съм се надявал да работя в Испания и Италия, но моята страст е Англия и в момента мога да кажа, че искам да проведа тук много години", каза още Жозе.

"За мен е важно да работя над проект, който представлява най-голямо предизвикателство за мен. В дадени момент Юнайтед отлично подхожда за това, защото клубът се намира в нов период след Сър Алекс. Сър Алекс, след това Дейвид, после мистър Ван Гаал и сега аз. Стремя се към успехи, отборът преминава през изпитания, а аз се наслаждавам на това", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
258