Гийермо Франко напуска Уест Хем


.

Гийермо Франко напуска Уест Хем

Мексиканският нападател на Уест Хем Гийермо Франко заяви, че ще напусне клуба след само един сезон прекаран на "Ъптън Парк". "Не знам къде ще играя през следващия сезон. Сбогувах се с отбора, така че със сигурност вече няма да нося фланелката на Уест Хем", сподели 33-годишният футболист пред уебсайта на лондонския клуб.

"Сега моето внимание е съсредоточено върху националния отбор и това как ще се представим на Световното първенство в Южна Африка. След неговото приключване ще мисля за следващия сезон", каза още Франко, който през 2006 година бе част от състава на Мексико за Мондиала в Германия.

Нападателят отбеляза почетното попадение за Мексико при загубата от Англия с 3:1 в приятелска среща, играна на "Уембли". Тогава той получи лека контузия, но ще бъде на разположение на треньора за Световното първенство. Мексиканците започват своето участие на Мондиала на 11 юни, когато ще излязат срещу домакина Южна Африка в откриващия двубой на турнира.

"Мисля, че мачът, който изиграхме в понеделник, е от важно значение за нас, защото най-вероятно същите 11 играчи, които започнаха двубоя срещу Англия,  ще бъдат титуляри и срещу Южна Африка".

Гилермо Франко ще пропусне днешната проверка срещу Холандия, която ще се играе във Фрайбург (Германия), но опитният стрелец се надява да бъде на линия за контролния мач срещу световните шампиони от Италия на 3 юни в Брюксел.

Роденият в Аржентина играч подписа едногодишен контракт с Уест Хем, след като бива освободен от испанския Виляреал, но сега възнамерява да напусне "чуковете" в края на юни. Франко, който също защитава цветовете на тимовете на Клуб Атлетико Сан Лоренцо и ФК Монтерей, вкара пет гола в 23 мача за Уест Хем през този сезон, в който лондончани финишираха на само едно място над зоната на изпадащите.

 

  Сподели
32