Не стреляйте по музиканта - той може толкова!


.

Не стреляйте по музиканта - той може толкова!

Мнозина специалисти, а още повече фенове си задават въпроса „Умишлено ли Ливърпул загуби от Челси?". Целта на въпроса е повече от ясен. Смъртният враг на „мърсисайдци" - Юнайтед се е устремил към четвърта поредна титла, жънейки успех след успех в последните години и утвърждавайки се като най-силният отбор на Острова в последните две десетилетия. На всичкото отгоре, клубът от „Анфийлд" е заплашен да бъде изпреварен по брой на титлите от своя враг - и двата тима имат по 18. За това, когато феновете на „червените дяволи" видяха как Джерард подава топката на Дрогба, освен отчаянието от изпускането на титлата, в тяхното съзнание се зароди съмнението дали това не бе умишлено.

Дали обаче са прави в своите изводи? Аз мисля, че грешат. Все още вярвам в почтеността на английския футбол, в характера и духа на неговите футболисти, който няма нищо общо с нещата които виждаме по нашите поляни, които кой знае защо наричаме стадиони ( но не това е темата ни). Кое ми дава основание да вярвам в това което твърдя? Най-елементарното нещо като доказателство служат феновете - няма как да се пълнят стадионите, ако има и капка съмнение за уговорки и нагласени резултати. За справка - Италия, която през 90-те отчиташе най-голяма посещаемост на стадионите, а сега са след Англия, Германия, Испания и Франция. Няма как да заблудиш и излъжеш феновете на Острова, а медиите за разлика от нашите тук, следят изкъсо нещата.

Другият показател това са рекламодателите. С колосалните суми, които се раздават, нито един клуб не би си помислил да договаря резултат и мач, или да не дадат всичко от себе си играчите в дадена среща. Просто, след това пропуснатите ползи ще са много по-големи от тънките временни бакалски (или балкански) сметки и най-вече ще бъде ударен по имиджа на дадения клуб, независимо дали се казва Болтън или Арсенал. Та за Бога, вижте как 35 000 фенове на почти несъществуващия Портсмут отидоха с любимците си до Лондон и видяха победата на своите срещу вече спечелилият промоция за Шампионската лига отбор на Тотнъм!

Тогава се връщаме на въпроса в началото - Защо? Защо „мърсисайдци" не успяха да победят в своята крепост и за пореден път разочароваха измъчените си фенове, които бяха дошли на легендарния „Анфийлд" за да подкрепят своите, независимо, че една победа би облагодетелствала смъртният враг от Юнайтед? Отговорът е прост и не изисква кой знае колко умствена гимнастика - ами толкова си могат Ливърпул в момента. Не само, че Челси са добър отбор, но „мърсисайдци" отдавна не са това което бяха. Впрочем домакините започнаха много енергично мача и застрашиха на няколко пъти вратата на своите гости, но до там. След това бяха задушени в прегръдката на „сините", а след гола окончателно сдадоха багажа. Очевидно е, че хората на Бенитес не са достатъчно добри, както и по-рано срещу Атлетико Мадрид, а и през целия сезон.

Така, че нека феновете на Юнайтед оставят всички конспиративни планове настрана, защото нещата при техния кръвен враг ако не са зле, са още по-зле. И бих ги призовал: Моля не стреляйте по музиканта.......... продължението го знаят всички.


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
219