Аржентина си осигури място във финала на Купа "Дейвис"


Н. Гавазов

Аржентина си осигури място във финала на Купа

Аржентина си осигури място във финалната осмица на турнира за Купа "Дейвис", неофициално отборно първенство по тенис за мъже, след победа с 3:0 над Финландия.

Аржентинците достигат до мачовете на най-добрите осем тима в Малага (Испания) през ноември за първи път от пет години.

Те трябваше да се борят доста в група "Д" в Манчестър след първата си загуба от шампиона през 2022 година Канада. Тимът след това надделя над домакините от Великобритания в петък и над Финландия, полуфиналист миналата година, но без най-добрия си тенисист.

Томас Мартин Ечевери победи 703-ия в ранглистата Ееро Васа със 7:6(5), 6:3, след което Франсиско Черундоло надигра Ото Виртанен с 6:7(4), 6:1, 6:0. На двойки Максимо Гонсалес и Андрес Молтени се справиха срещу Патрик Кауковалта и Хари Хелиоваара с 6:7(3), 6:4, 6:3.

Резултатът принуждава Великобритания да се нуждае от победа с 3:0 срещу Канада в неделя, за да продължи напред в надпреварата.

В Болоня Бразилия надигра Белгия с 2:1 след загуби от Италия и Нидерландия в група А. Бразилия има шанс да продължи напред, ако Нидерландия загуби от непобедения шампион Италия с 0:3 в неделя.

В Китай САЩ спечели място на финала, след като надделя над Германия с 2:1 и оглави група С без загуба. И двата отбора вече си бяха осигурили място в следващата фаза, но САЩ завършва на първо място в класирането.

В група B в Испания 10-кратният шампион Франция спечели срещу трикратния първенец Чехия с 2:1.

  Сподели
15