Мондиал 2022. Корея


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Корея

КОРЕЯ (№28 в класацията на ФИФА)

(Тигрите от Азия)

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

Корея започна пътя си от втория квалификационен кръг зона "Азия". Очаквано, "тигрите на Азия" спечелиха групата си, в която се намираха Ливан, Туркемнистан, Шри Ланка и КНДР. Корейците постигнаха 5 победи и 1 равенство в 6 мача, постигайки голова разлика 22:1. Във финалния кръг "тигрите на Азия" отстъпиха с две точки само на Иран, изпреварвайки третия ОАЕ с 11 пункта.

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

Корея направи 2:2 с Коста Рика и победи Камерун с 1:0 в края на септември. А преди няколко дни корейците се наложиха и над Исландия с 1:0.  

Треньор: Пауло Бенто (Корея)

Мнозина смятат, че Пауло Бенто бе несправедливо уволнен от националния отбор на Португалия след загубата от Албания с 1:0 на 11 септември 2014 година. Факт  е обаче, че португалският специалист се провали навсякъде където работи след това. Той се задържа в Крузейро по-малко от три месеца, в Олимпиакос работи 7 месеца и напусна след серия от скандални интервюта и въпреки титлата, а най-дълго остана в китайския Чунцин Дангай Лифан - 8 месеца.

Бенто пое националния отбор на Корея на 17 август 2018 година, подписвайки договор до края на 2022 година. Тук специалистът получи възможност да реабилитира кариерата си, но единственото, което успя да спечели бе Източноазиатското първенство. И все пак трябва да кажем, че Пауло записа 34 победи и 12 равенства в 53 мача за Южна Корея.

Главна звезда: Сон Хин Мин (Тотнъм)

Има ли нужда да представяме нападателя на Тотнъм, който постепенно започва да се превръща в легенда за "шпорите" със своите 96 гола и 245  мача за лондончани, но също така ще бъде запомнен със своята работоспособност и скромност на терена? Изключителен футболист, който може да действа като крило, като втори нападател и дори като полузащитник. А иначе Сон има 35 гола и 104 срещи за националния си отбор. Без съмнение, играч от класата на Сон е актив за всеки тим.

През този сезон имаше някои опасения за формата на корееца, но те изчезнаха след хеттрика му срещу Лестър в началото на есента.

Капитан: Сон Хин Мин (Тотнъм)

Тотнъм записва първия си мач за националния отбор през 2010 г., а година по-късно той открива головата си сметка. Седем пъти е избиран за Играч на Азия, а през 2020 получава наградата "Пушкаш" на ФИФА.

Млада надежда: Лий Кан-ин (Майорка)

Това е най-младият футболист в националния отбор на Корея. Атакуващият полузащитник бе определен за Млад футболист на годината в Азия през 2019 година, а същата година спечели "Златната топка" на Световното до 20 г. Интересното е, че пристига в Европа 10-годишен и става част от академията на Валенсия. Лий обаче не успя да се наложи в мъжкия отбор на "прилепите" и през лятото на 2021 г. подписа с Майорка като свободен агент.

Съставът на националния отбор на Корея на Мондиал 2022 (4-4-2):

Ким Сеюн-гю (Ал Шабаб) - Чо Ю-мин (Даежон Хана Ситизен), Хонг Чул (Даегу), Ким Тае-хван (Хюндай Моторс), Куон Чанг Хун (Гимчеон Сангму) - Куон Куинг-вон (Гамба), Йеонг Воо-юнг (Фрайбург), Пайк Сунг - хо (Хюндай Моторс), Сонг Мин-кю (Хюндай Моторс) - Сон Хин Мин (Тотнъм), Хуан Уи-джо (Олимпиакос).

Прогноза на FUTBOL TV: 3-то място

Програма на мачовете от група Н:          

Кръг 1

24 ноември

15:00 Уругвай - Корея

18:00 Португалия - Гана

Кръг 2

28 ноември

15:00 Корея-Гана

21:00 Португалия - Уругвай

Kръг 3

2 декември

17:00 Гана-Уругвай

17:00 Корея - Португалия

  Сподели
312