Мондиал 2022. Саудитска Арабия


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Саудитска Арабия

САУДИТСКА АРАБИЯ (№26 в класацията на ФИФА)

(Зелените мъже, Зелените соколи)

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

Саудитска Арабия започна квалификациите за Световното първенство от втория етап на състезанието, като спечели групата с Узбекистан, Палестина, Сингапур и Йемен (+6=2-0). След това "Зелените соколи" изненадващо заеха първо място в група с Япония, Австралия, Оман, Китай и Виетнам, записвайки 7 победи, 2 равенства и 1 загуба.

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

В подготовката си за Световното отборът игра с Исландия на 6 ноември (1:0), Панама на 10 ноември (1:1) и на 16 ноември ще играе с Хърватия.

Треньор: Ерве Ренар (Франция)

Той не стана изключителен футболист, но се доказа като номадски треньор. След двегодишен период в Шербур, специалистът се насочи  към Замбия, Ангола, Сошо, Кот д'Ивоар, Лил и Мароко.

С мароканците, между другото, Ренар нашумя сериозно на последното Световно първенство, където се бори до последно за класиране за плейофите, вземайки точки от испанците.

Сред постиженията на Ерве са спечелване на Купата на Африка със Замбия (сензация, първа и единствена победа) и Кот д'Ивоар.

Накратко, това е колоритен специалист, с разнообразни виждания за футбола, но и голям прагматик.

Главна звезда: Салман Ал-Фарадж (Ал Хилал)

Ал-Фарадж е легенда на Ал-Хилал, с който спечели редица национални титли, а освен това изигра 300 мача за родния си клуб, в който е титуляр от сезон 2009/10.

Капитан: Салман Ал-Фарадж (Ал Хилал)

В националния отбор той е капитан и изигра 56 мача за родния си отбор, взе участие на Мондиал 2018.

Млада надежда: Хайтам Асири (Ал Ахли)

21-годишният футболист има 7 мача и 1 гол за националния отбор на страната си, което не е малко с оглед на дебюта му едва през миналата година. Асири е много повратлив, не се притеснява от футболисти на съперника, но понякога прекалява с индивидуалните си изяви.

Съставът на националния отбор на Саудитска Арабия на Мондиал 2022:

Ал-Овайс (Ал-Хилал) – Ал-Брейк (Ал-Хилал), Тамбакти (Ал-Шабаб), Маду (Ал-Наср), Ал-Шахрани (Ал-Хилал) – Кано (Ал-Хилал), Ал- Наджи (Ал-Наср) – Бадхир (Ал-Шабаб), Ал-Фарадж (Ал-Хилал), Ал-Даусари (Ал-Хилал) – Ал-Бурайкан (Ал-Фатех).

Прогноза на FUTBOL TV: 4-то място.

ПРОГРАМА НА МАЧОВЕТЕ В ГРУПА С:

Кръг 1

22 ноември

12:00 Аржентина – Саудитска Арабия

18:00 МексикоПолша

Кръг 2

26 ноември

15:00 ч. Полша – Саудитска Арабия

21:00 Аржентина – Мексико

Кръг 3

30 ноември

21:00 Саудитска Арабия - Мексико

21:00 Полша – Аржентина

  Сподели
459