Силва: Роналдо е оръжието на Португалия


И. Ангелов

Силва: Роналдо е оръжието на Португалия

Полузащитникът на Португалия и Манчестър Сити Бернардо Силва настоя, че все още всички играчи на националния отбор смятат Кристиано Роналдо за основния играч на отбора. На него те ще разчитат за добро представяне на Световното първенство в Катар. Силва сравни капитана си и с Лео Меси за Аржентина:

"Реалността е, че когато имаш играч като Кристиано, естествено е да играеш за него защото той може да спечели срещата и в последните минути. Същото се отнася и до другите страни. Естествено е, например, Франция винаги да гледа за Мбапе защото той винаги може да реши срещата. Бразилия има Неймар и Аржентина е с Лео Меси.

"Когато имаш такива играчи в твоя отбор трябва да се възползваш от тях, дори да съм съгласен, че понякога зависимостта от един човек е грешка и това може да навреди на динамиката на тима. Но ако балансираме всичко Кристиано ще е мощно оръжие".

Кристиано може да стане първият играч в историята, вкарвал голове в пет поредни Световни първенства, след като вече се разписа през 2006, 2010, 2014 и 2018 г. Португалия стартира Световното на 24-ти ноември срещу Гана.

  Сподели
351