Коста Рика - Парагвай: Гуараните отново ще стартират без загуба


Н. Гавазов

Коста Рика - Парагвай: Гуараните отново ще стартират без загуба

Коста Рика - Парагвай
Стадион: "Кемпинг Уърлд Стейдиъм", Орландо
Дата: 05.06.2016г.
Час: 00:00
Съдия: Патрисио Лоустау (Аржентина)

Коста Рика и Парагвай ще се срещнат в мач от първия кръг на група А на Копа Америка. Това е най-равностойният квартет в турнира и всеки един тим има възможност да се класира за плейофите, поради това очакванията са всеки двубой да бъде като финал. Какво по-хубаво за онези почитали на залозите, които обичат силните усещания!

За широката публика Коста Рика е известен с това, че нокаутира Италия и Англия по време на финалите на Мондиал 2014, за да загуби по драматичен начин от Холандия в плейофите. Хората на Оскар Рамирес спечелиха сърцата на неутралните фенове, но година по-късно Лос Тикос с гръм и трясък се провали на Голд Къп, където не спечели нито един мач. Единственият начин да бъде забравен гръмкия провал е чрез постигане на победи и точно това направиха костариканците, които спечелиха 7 от последните си 10 двубоя, включително над Уругвай и САЩ.

Парагвай е на обратния полюс. "Гуараните" са само с една победа в последните си шест мача, но от друга страна този отбор никога не е бил поставян сред фаворитите в големите турнири, а е постигал успехи. Само припомним на нашите читатели, че Парагвай е без загуба в груповата фаза на последните две издания на Копа Америка. През 2011 година "гуараните" играха финал срещу Уругвай, който загубиха, а през миналата година стигнаха до мач за третото място срещу Перу, в който също се провалиха, но преди това взеха скалпа на Бразилия.

Голямата загуба за Коста Рика се казва Кейлор Навас, който пропуска турнира заради ахилесово сухожилие и бе заменен от Дани Карвахал.

Рамон Диас отново ще разчита на вратаря Хусто Вияр, който има важна роля за второто място на тима през 2011 година и за четвъртата позиция на Копа Америка 2015. Тук е и опитният 36-годишен защитник Пауло да Силва, който е и капитан на тима и най-опитен играч със 134 мача за страната си.

Последната среща между тези два отбора завърши при резултат 0:0. Приятелският мач се игра на "Естадио Насионал де Коста Рика" през март миналата година и бе много равностоен, което се вижда от резултата. Очакванията са, че сега ще видим нещо подобно. В двата тима няма големи звезди, а треньорите са научили играчите си да работят и да се раздават за останалите. На хартия изглежда, че Коста Рика е лек фаворит и това се вижда от коефициентите на букмейкърите. Ние обаче съветваме почитателите на залозите да се доверят на Парагвай, който винаги е оставал в сянката на големите, но без шум е постигал успехи. Повечето авторитетни къщи в света предвиждат около 2.60 за победа на "гуараните". Това е чудесен коефициент, който може да осигури една добра печалба и мнението ни е, че не е никаква авантюра, ако заложим на символичния гост.

Прогноза: Коста Рика - Парагвай 0:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Коста Рика:

16 декември Коста Рика - Никарагуа 1:0 (Приятелска среща)
03 февруари Венецуела - Коста Рика 1:0 (Приятелска среща)
26 март Ямайка - Коста Рика 1:1 (Квалификация за СП 2018)
30 март Коста Рика - Ямайка 3:0 (Квалификация за СП 2018)
28 май Коста Рика - Венецуела 2:1 (Приятелска среща)

Парагвай:

14 ноември Перу - Парагвай 1:0 (Квалификация за СП 2018)
18 ноември Парагвай - Боливия 2:1 (Квалификация за СП 2018)
24 март Еквадор - Парагвай 2:2 (Квалификация за СП 2018)
30 март Парагвай - Бразилия 2:2 (Квалификация за СП 2018)
29 март Мексико - Парагвай 1:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Коста Рика - Парагвай

8 срещи
3 победи за Коста Рика
2 равенства
3 победи за Парагвай
Голова Разлика: 6:5 за Парагвай

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165