Колумбия ще изпрати Уругвай у дома при Суарес


FUTBOL-TV

Колумбия ще изпрати Уругвай у дома при Суарес

Колумбия - Уругвай
Стадион: "Маракана", Рио де Жанейро
Дата: 28.06.2014г.
Час: 23:00
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

Предстои вторият латиноамерикански сблъсък от осминафиналите на Мондиал 2014. В него един срещу друг се изправят старите познайници Колумбия и Уругвай. Символичните домакини се класираха по безапелационен начин за фазата на елиминациите, завършвайки с три победи от три мача, докато уругвайците изстрадаха участието си за днешния двубой, но с цената на голямата си звезда Луис Суарес, който за пореден път показа необуздания си характер.

Очаквано фаворитът Колумбия си гарантира участие във фазата на директните елиминации. Южноамериканците завършиха с пълен точков актив в своята група "С". Колумбия започна с класика участието си в група "С" на Мондиала, разбивайки Гърция с 3:0 Гърция. В герои за тима се превърнаха Пабло Армеро, Теофило Гутиерес и Хамес Родригес. Думите на наставника на колумбийците Хосе Пекерман се потвърдиха и неговите възпитаници се представиха отлично и бе голямата звезда Радамел Фалкао, който не успя да се възстанови за турнира.

В следващия си двубой колумбийците победиха Кот д'Ивоар с 2:1. След скучно първо полувреме двата тима се разиграха през втората част, когато в рамките на шест минути първо Хамес Родригес хвърли в екстаз цяла Колумбия, а след това и Хуан Фернандо Кинтеро удвои аванса на родината си. Двете попадения подействаха като студен душ за Кот д'Ивоар и "слоновете" наложиха сериозен натиск, който се увенча с успех три минути, след като Колумбия поведе с 2:0. Нападателят на Рома Жервиньо намали, но до края на мача възпитаницте на Сабри Ламуши така и не успяха да отбележат втори гол.

В последния си мач от група "С" играчите на Хосе Пекерман победиха и Япония с 4:1. Герои този път се оказаха Джаксън Мартинес, който отбеляза два гола (58' и 82'), и Хамес Родригес, записал две асистенции и едно попадение (90'). Преди двамата да се развихрят, Хуан Куадрадо откри резултата с гол от дузпа (17'), а Шинджи Оказаки даде крехка надежда на Япония, изравнявайки в добавеното време на първата част. Двубоят ще се запомни с историческото участие на Фарид Мондрагон, който влезе в игра в края на мача и се превърна в най-възрастния футболист, участвал на световно първенство. 43-годишната легенда влезе на мястото на титулярния страж Оспина и се превърна в най-възрастния футболист, играл на световно първенство. За важния сблъсък с Уругвай в отбора на Колумбия няма контузени или наказани футболисти.

Отборът на Уругвай се класира по изключително драматичен начин за фазата на елиминациите. "Ла селесте" изпрати у дома четирикратния световен шампион Италия. Капитанът на южноамериканците Диего Годин нокаутира "Скуадра адзура" с гол в 81-ата минута. Реферът от Мексико Марко Морено обаче ще бъде атакуван от играчите на италианците, след като спести червен картон на Луис Суарес за поредното му ухапване, като този път жертва бе Джорджо Киелини.

Световната футболна централа ФИФА взе решение нападателят на Уругвай да бъде санкциониран да не играе във следващите девет мача на националния си отбор, както и още четири месеца без никакъв футбол, независимо на какво ниво. Освен това играчът на Ливърпул ще трябва да заплати и глоба на стойност 100 000 швейцарски франка, а за капак на всичко ФИФА изгони Суарес и от Бразилия. Многобройни футболни запалянковци посрещнаха уругвайския национал Луис Суарес при завръщането му в Монтевидео. Полицията трябваше да разпръсне феновете, за да може Суарес да се добере до автомобила, който го очакваше на летището.

Въпреки неспорстменската проява на Ел Пистолеро, редица футболни величия се застъпиха зад него. Аржентинската легенда Диего Марадона заяви, че ФИФА са "мафиоти" и че Суарес не е убил никого. Дон Диего зададе ироничен въпрос към Световната футболна централа защо не направо не изпрати звездата на Уругвай в затвора "Гуантанамо". Бранителят на Италия Джорджо Киелини, който бе ухапан от Луис Суарес се изказа в защита на нападателя на Ливърпул и определи наказанието му като "прекалено". От клубния отбор на нападателя заявиха, че ще подадат жалба до ФИФА заради суровото наказание.

Иначе Уругвай започна със загуба участието си на Мондиал 2014. "Урусите" сведоха глава пред състава на Коста Рика, който завърши като победител в т.нар. "група на смъртта", а в следващия си двубой играчите на Оскар Табарес победиха и Англия с 2:1 след две попадения на липсващия вече Луис Суарес.

За двубоя с Колумбия освен Ел Пистолеро, наказан е и Макси Перейра.

Колумбия и Уругвай са стари познайници, тъй като и двата състава са в една и съща квалификационна зона - КОНМЕБОЛ. В последните шест мача помежду им "Ла селесте" има превес над колумбийците с четири победи, две от които са в приятелски срещи, а другите - в квалификации за световни първенства. Един двубой е завършил наравно, а Колумбия е постигнала само една победа, но пък за сметка на това изразителна - 4:0.

Очакванията са за типичен нагорещен южноамерикански сблъсък между два равностойни противника. Най-логичният краен резултат е за равенство в редовното време и евентуално да се потърси победата на Колумбия в продълженията. Със сигурност играчите на Хосе Пекерман ще гледат да се възползват максимално от липсата на звездата на Уругвай Луис Суарес.

Прогноза: Колумбия - Уругвай 2:1 след продължения (1:1 в редовното време)

Последни 5 изиграни срещи:

Колумбия:

01 юни Колумбия - Сенегал 2:2 (Приятелска среща)
07 юни Колумбия - Йордания 3:0 (Приятелска среща)
14 юни Колумбия - Гърция 3:0 (СП 2014, Група С)
19 юни Колумбия - Кот д'Ивоар 2:1 (СП 2014, Група С)
24 юни Япония - Колумбия 1:4 (СП 2014, Група С)

Уругвай:

31 май Уругвай - Северна Ирландия 1:0 (Приятелска среща)
05 юни Уругвай - Словения 2:0 (Приятелска среща)
14 юни Уругвай - Коста Рика 1:3 (СП 2014, Група D)
19 юни Уругвай - Англия 2:1 (СП 2014, Група D)
24 юни Италия - Уругвай 0:1 (СП 2014, Група D)


Досегашни срещи:

Колумбия - Уругвай

38 срещи
11 победи за Колумбия
9 равенства
18 победи за Уругвай
Голова Разлика: 54:43 за Уругвай

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165