Този път Кристиано и Португалия ще накажат САЩ


FUTBOL-TV

Този път Кристиано и Португалия ще накажат САЩ

САЩ - Португалия
Стадион: "Арена Амазония", Манаус
Дата: 23.06.2014г.
Час: 01:00
Съдия: Нестор Питана (Аржентина)

В ключов и за двата състава мач отборите на САЩ и Португалия се изправят един срещу друг в нощта на 22-ри срещу 23-ти юни. САЩ стартира с ценен успех над Гана, докато Португалия бе унизена от Германия. Втора загуба за европейците ще означава завръщане у дома.

Отборът на САЩ постигна важна победа в първия си мач от световното първенство. "Янките" надиграха Гана с 2:1, след като попариха африканския си опонент с голове още в 30-ата секунта, когато капитанът Клинт Демпси се разписа и в заключителните минути на двубоя, когато в герой за родината си се превърна Джон Брукс. Така американците взеха сладък реванш от африканците, които в предишните две срещи на световни финали през 2006 и 2010 година излизаха крайни победители.

Освен това САЩ и Гана изиграха двубоя на много високи обороти, тъй като и двата отбора искаха да се възползват максимално от изразителната загуба, която Португалия инкасира срещу Германия по-рано през деня, тъй като поражението на Кристиано Роналдо и компания даде сериозен тласък на сочените на пръв поглед за аутсайдери в групата да мечтаят за второто място.

След мача с Гана треньорът на САЩ Юрген Клинсман заяви, че няма време за еуфория. Легендата на немския футбол е наясно, че Португалия е разярена и Клинси призова своите възпитаници да подходят напълно отговорно към ключовия за "янките" двубой. Клинт Демпси също заяви, че победата над Гана няма да има никаква стойност, ако САЩ загуби оставащите две тежки срещи в група "G" срещу Португалия и суперфаворита Германия.

Поради травма срещата с иберийците ще пропусне Джоузи Алтидор. Нападателят е с контузия в подколянното сухожилие и вероятността надпреварата за него вече да е приключила е много голяма, а а за капак на всичко Юрген Клинсам не може да повика друг футболист на неговото място, тъй като срокът за това изтече.

Португалия започна по кошмарен начин участието си на Мондиал 2014. Бронзовият медалист от финалите през 2006 г. инкасира тежка загуба от Германия с 4:0, като пресата в иберийската държава определи развоя на мача като "филм на ужасите". В един от очакваните с най-голям интерес двубои "маншафта" започна наказателната си акция още в 12-ата минута, когато Томас Мюлер бе точен от дузпа, а Хумелс удвои двадесет минути по-късно. След това бранителят Пепе отново показа буйния си нрав и остави Португалия с човек по-малко на терена срещу Германия, което допълнително улесни Бундестима.

В 45-ата минута Мюлер заби втория си гол в срещата, а в 78-ата нападателят на Байерн Мюнхен оформи своя хеттрик, с който вече има 8 попадения в 7 срещи на световни финали. "Мореплавателите" също имаха своите положения, но късметът бе обърнал гръб на играчите на Пауло Бенто.

Селекционерът на иберийците няма да може да разчита на Фабио Коентрао, който се контузи тежко и няма да вземе повече участие на Световното, а Уго Алмейда също напусна контузен. Пепе пък е наказан. Бенто определи ситуацията в групата като "деликатна", но не изпусна да изтъкне качествата на своите футболисти и че шансовете на Португалия за участие на осминафиналите остават живи.

Двата отбора вече са били в една група на световни финали. Това се случи по време на форума през 2002 г. в Япония и Южна Корея, който португалците и сегашният наставник на тима не искат да си спомнят. Тогава Щатите шокираха Португалия на Фиго, Паулета, Бенто, Коуто, Руи Коща и т.н с 3:2, изпращайки "мореплавателите" обратно у дома още в началото на Мондиала за сметка на "янките", които прескочиха груповата фаза. Сега ситуацията е отново идентична, но едва ли Фортуна и този път ще обърне гръб на Португалия, в чиито състав има повече класни изпълнители, включително и звездата Кристиано Роналдо.

Прогноза: САЩ - Португалия 1:3


Последни 5 изиграни срещи:

САЩ:

03 април САЩ - Мексико 2:2 (Приятелска среща)
28 май САЩ - Азербайджан 2:0 (Приятелска среща)
01 юни САЩ - Турция 2:1 (Приятелска среща)
08 юни САЩ - Нигерия 2:1 (Приятелска среща)
17 юни Гана - САЩ 1:2 (СП 2014, Група G)

Португалия:

05 март Португалия - Камерун 5:1 (Приятелска среща)
31 май Португалия - Гърция 0:0 (Приятелска среща)
07 юни Мексико - Португалия 0:1 (Приятелска среща)
11 юни Ирландия - Португалия 1:5 (Приятелска среща)
16 юни Германия - Португалия 4:0 (СП 2014, Група G)


Досегашни срещи:

САЩ - Португалия

5 срещи
2 победи за САЩ
1 равенство
2 победи за Португалия
Голова Разлика: 5:5

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179