Германският танк ще мине и през черните звезди


FUTBOL-TV

Германският танк ще мине и през черните звезди

Германия - Гана
Стадион: "Кастелао", Форталеза
Дата: 21.06.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Сандро Ричи (Бразилия)


Германия и Гана ще се изправят един срещу друг в двубой, който до голяма степен ще предреши развръзката в група "G". Бундестима спечели срещу Португалия и има 3 точки в актива си, а нова победа срещу Гана ще класира тима във фазата на директните елиминации. Гана пък допусна загуба в първия си мач срещу САЩ и сега африканският състав не трябва да губи срещу именития си съперник.

Германия стартира участието си на Мондиала с гръмко 4:0 над Португалия в един от очакваните с най-голям интерес двубои от първия кръг на груповата фаза. В герой за "маншафта" се превърна Томас Мюлер, който заби хеттрик в мрежата на иберийците, а едно попадение добави Хумелс. В същото време Германия стана първият отбор, който изигра 100 мача на световни първенства. Балансът на трикратните световни шампиони от 100-те мача от 18 участия на световни първенства е 61 победи, 19 равенства и 20 загуби с голова разлика 210:117. След двубоя с Португалия дори Диего Марадона призна превъзходството на немския тим и най-вече на Томас Мюлер. Под въпрос за Германия за мача с Гана е само Хумелс.

Отборът на Гана допусна драматична загуба с 2:1 от състава на САЩ на старта на Мондиал 2014. По този начин "черните звезди", които се радваха на комфортна статистика срещу "янките" в предишните две срещи на световни финали през 2006 и 2010 година им се наложи този път да преглътнат горчивината от загубата. Двубоят ще се запомни и с най-бързия гол на това световно, който бе дело на капитана на американците Клинт Дъмпси още в 32-ата секунда. Опитите на Гана да стигне до изравнително попадение се увенчаха с успех осем минути преди края, когато Андре Аю се разписа след бърза контраатака на африканците, но радостта на футболистите от Гана бе кратка, тъй като четири минути преди края на срещата Джон Брукс изведе САЩ напред в резултата, след като се разписа с глава след ъглов удар за радост на Юрген Клинсман.

В същото време правителството на африканската държава закупи електричество от съседен Кот д'Ивоар, за да могат всички фенове на футболния отбор да наблюдават мачовете на тима от световното първенство. В състава на Гана няма липсващи футболисти преди важния сблъсък с Германия.

Двата отбора отново се изправят един срещу друг само четири години по-късно, след като на последните финали в ЮАР съдбата отново събра Германия и Гана в една група. Тогава двубоят помежду им завърши с минимална победа от 1:0 в полза на бундестима, а единственото попадение в срещата бе дело на Месут Йозил.

С оглед формата, в която се намират Германия и Гана, е логично трикратният световен шампион да бъде сочен за абсолютен фаворит преди срещата. Немците доказаха срещу Португалия, че със сигурност целта пред тях отново е нареждане сред призьорите, но преди да мечтаят за това играчите на Йоаким Льов, те трябва да победят бойкия състав на Гана. Най-вероятно е точно това да се случи.

Прогноза: Германия - Гана 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Германия:

05 март Германия - Чили 1:0 (Приятелска среща)
13 май Германия - Полша 0:0 (Приятелска среща)
01 юни Германия - Камерун 2:2 (Приятелска среща)
06 юни Германия - Армения 6:1 (Приятелска среща)
16 юни Германия - Португалия 4:0 (СП 2014, Група G)

Гана:

01 февруари Либия - Гана 0:0 - 4:3 сл. дузпи (Шампионат на Африка)
05 март Черна гора - Гана 1:0 (Приятелска среща)
31 май Холандия - Гана 1:0 (Приятелска среща)
10 юни Гана - Южна Корея 4:0 (Приятелска среща)
17 юни Гана - САЩ 1:2 (СП 2014, Група G)


Досегашни срещи:

Германия - Гана

2 срещи
2 победи за Германия
0 равенства
0 победи за Гана
Голова Разлика: 7:1 за Германия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169