САЩ отново няма да развали ганайската прокоба


FUTBOL-TV

САЩ отново няма да развали ганайската прокоба

Гана - САЩ
Стадион: "Арена дас Дунас", Натал
Дата: 17.06.2014г.
Час: 01:00
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Отборът на Гана, който е известен с прозвището си "черните звезди", може да се окаже като черна котка за останалите състави. Това е трето поредно участие на Гана на световни първенства, като най-големият успех на тима до този момент е достигането на четвъртфиналите на Мондиала в ЮАР преди 4 години, където обаче Гана загуби злощастно от Уругвай след изпълнение на дузпи, като Асамоа Гиан изпусна да реализира от бялата точка в последната минута на второто продължение на срещата. "Черните звезди" се класираха на Мондиала след като в плейофен сблъсък в зона "Африка" разбиха най-титулувания отбор на Черния континент Египет с общ резултат от двата мача 7:3. Гана постигна и друг рекорд в квалификациите в Африка като отборът, който е отбелязъл най-много попадения - 25. Футболистите на Гана би трябвало най-добре да се аклиматизират към трудните условия по терените в Бразилия, което може да се окаже техният скрит коз. Солидната халфова линия на африканския тим и добрата физическа форма със сигурност са бонус за играчите на Джеймс Квеси Апиа. Ганайската школа винаги е произвеждала качествени футболисти, като в състава личат имената на Даниел Опаре (Порто), Джонатан Менса (Евиан), братята Аю (Олимпик Марсилия), Съли Мунтари и Микаел Есиен (Милан), Квадво Асамоа (Ювентус), Кевин-Принс Боатенг (Шалке 04), Асамоа Гиан (Ал Аин) и др. Преди старта на Мондиала Гана изигра две контроли, в които инкасира загуба с 1:0 от Холандия и победа с 4:0 над Южна Корея. Под въпрос за двубоя е само Маджийд Уорис.

САЩ пък започва своето девето участие на Мондиали. И до ден днешен най-големият успех за "янките" остава класирането на тима на полуфиналите на първото Световно първенство през далечната 1930 г. След това САЩ може да се похвали само с едно участие на четвъртфиналите през 2002 г. За настоящата надпревара в Бразилия САЩ се класира с лекота след като футболистите на Юрген Клинсман очаквано завършиха на първо място в зона КОНКАКАФ, където не срещнаха особена конкуренция дори в лицето на регионалния съперник Мексико. Американският отбор разполага с футболисти с богат опит, които се състезават в редица европейски отбори. Преди старта на Световното САЩ изигра три проверки, в които постигна само победи - 2:0 срещу Азербайджан, 2:1 над Турция и 2:1 срещу Нигерия. В лагера няма контузени или наказани футболисти.

Гана и САЩ се срещнаха два пъти поред на предишните две световни първенства в Германия и ЮАР, като африканците триумфираха и в двата случая. През 2006 г. "черните звезди" победиха с 2:1 в тогавашната група "Е" и впоследствие успяха да се класират във фазата на директните елиминации за сметка на САЩ, а четири години по-късно Гана елиминира "янките" на осминафиналите след нова победа с 2:1 след продължения.

Феновете ще станат свидетели на равностоен двубой между двата тима, които са определяни като аутсайдер в група "G" в компанията на Германия и Португалия. Именно за това победата е огромно значение както за ганайци, така и за американци преди техните мачове със силните европейски отбори.

Прогноза: Гана - САЩ 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Гана:

29 януари Нигерия - Гана 0:0 - 1:4 сл. дузпи (Шампионат на Африка)
01 февруари Либия - Гана 0:0 - 4:3 сл. дузпи (Шампионат на Африка)
05 март Черна гора - Гана 1:0 (Приятелска среща)
31 май Холандия - Гана 1:0 (Приятелска среща)
10 юни Гана - Южна Корея 4:0 (Приятелска среща)

САЩ:

05 март Украйна - САЩ 2:0 (Приятелска среща)
03 април САЩ - Мексико 2:2 (Приятелска среща)
28 май САЩ - Азербайджан 2:0 (Приятелска среща)
01 юни САЩ - Турция 2:1 (Приятелска среща)
08 юни САЩ - Нигерия 2:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Гана - САЩ

1 среща
1 победа за Гана
0 равенства
0 победи за САЩ
Голова Разлика: 2:1 за Гана

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173