Колумбия - Гърция: Южноамериканците ще излъжат европейците


FUTBOL-TV

Колумбия - Гърция: Южноамериканците ще излъжат европейците

Колумбия - Гърция
Стадион: "Ещадио Минейрао", Бело Оризонте
Дата: 14.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Марк Гейгър (САЩ)

Националният отбор на Колумбия ще трябва да се справя на Мондиала без суперзвездата си Радамел Фалкао. Нападателят на Монако скъса кръстни връзки на коляното в средата на месец януари и за съжаление на всички, които ще стискат палци за южноамериканската държава, Ел Тигре не успя да се възстанови за надпреварата. За капак на всичко селекционерът на Колумбия Хосе Пекерман няма да може да разчита и Едвин Валенсия, Луис Переа, Луис Муриел и Алдор Рамирес, които също са аут поради контузии. Според мнението на мнозина специалисти, настоящата репрезентация на Колумбия разполага с по-качествени футболисти от поколението на Валдерама, Ринкон, Асприля и колоритния страж Рене Игита. В сегашния състав личат имената на Хамес Родригес (Порто), Теофило Гутиерес (Ривът Плейт), Фреди Гуарин (Интер), Хуан Гуардадо (Фиорентина), Джаксън Мартинес (Монако), Карлос Бака (Севиля) и други, които спомогнаха Колумбия да завърши на второ място в зона КОНМЕБОЛ след състава на Аржентина и по този начин да си осигури своето пето участие на световни финали.

Колумбия изигра две контроли по време на своята подготовка, където тимът записа равенства 2:2 срещу Сенегал и победа с 3:0 над Йордания. За днешния мач наказание ще изтърпи халфът Фреди Гуарин.

Гърция има своите шансове да излезе от групата, където са още отборите на Кот д'Ивоар и Япония. Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели, че според него "елините" ще завършат на второ място. Южните ни съседи се класираха на Мондиала, след като на баражите в зона "Европа" победиха Румъния с общ резултат от двата мача 4:2. Селекционерът на тима Фернандо Сантош разполага със солиден състав и футболисти като опитните Васили Торосидис (Рома), Сократис Папастатопулос (Борусия Дортмунд), Хосе Холебас (Олимпиакос), рекордьорът по мачове - 37-годишният капитан Йоргос Карагунис (Фулъм), Йоргос Самарас (Селтик), Костас Митроглу (Фулъм), Димитрис Салпингидис (ПАОК) и др.

Европейският шампион от 2004 г. изигра три проверки преди старта на Мондиала, в които записа две нулеви ремита срещу Португалия и Нигерия, и победа над Боливия с 2:1. В лагера на "елините" няма контузени или наказани състезатели.

Специално за утрешната среща очакванията са да станем свидетели на по-интересен и опасен футбол от страна на колумбийците. Относно гърците, те ще направят труден живота на своя съперник, ще затварят пространствата и ще разчитат на всяко едно статично положение. По-добрият отбор изглежда този на южноамериканците, които много често обичат да стрелят от разстояния, а това от своя страна е недостатък на южните ни съседи. Много е вероятно някои от попаденията да дойдат именно след подобна ситуация, а всичко това увеличава шансовете на Колумбия за краен успех в мача.

Прогноза: Колумбия - Гърция 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Колумбия:

14 ноември Белгия - Колумбия 0:2 (Приятелска среща)
19 ноември Холандия - Колумбия 0:0 (Приятелска среща)
05 март Колумбия - Тунис 1:1 (Приятелска среща)
01 юни Колумбия - Сенегал 2:2 (Приятелска среща)
07 юни Колумбия - Йордания 3:0 (Приятелска среща)

Гърция:

19 ноември Румъния - Гърция 1:1 (Квалификация за СП 2014, Бараж)
05 март Гърция - Южна Корея 0:2 (Приятелска среща)
31 май Португалия - Гърция 0:0 (Приятелска среща)
04 юни Гърция - Нигерия 0:0 (Приятелска среща)
07 юни Гърция - Боливия 2:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Колумбия - Гърция

1 среща
1 победа за Колумбия
0 равенства
0 победи за Гърция
Голова Разлика: 2:0 за Колумбия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166