Италия - Бразилия: Карнавалът в Женева


Н. Гавазов

Италия - Бразилия: Карнавалът в Женева

Италия - Бразилия
Стадион: "Стад де Женева", Женева
Дата: 21.03.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Щефан Щудер (Швейцария)

Започвайки от вторник, 23 юни, след невзрачното равенство срещу Камерун, пресата на Апенините подлага на унищожителна критика „Скуадра Адзура". Всички са убедени, че на втория етап на Мондиал 1982 идва ред на един безславен край, тъй като Италия попада в групата на смъртта, в която се намират още Аржентина и смятаният тогава за най-силен отбор Бразилия. На практика основните материали са посветени на бавните и предсказуеми действия на италианците, класирали се за четвъртфиналите благодарение на единствения гол на Франческо Грациани. Скептиците дори подминават победата над Аржентина: „Идва мачът със „селесао" и ще бъдете унищожени"...

Още при изпълнението на химна се вижда, че в отбора няма нищо величествено, нищо, след което човек може да каже: „Аз знаех, че ще победят!". Никой не пее и дори не мърда с крака. Тардели, Роси, Ширеа, хулиганът Конти - всички те гледат с безизразен поглед и приличат на хора, които влизат в смъртоносен бой, от който нямат шансове да излязат живи...

По-нататък нататък остават спомените: голът на Роси в петата минута, как торсидата празнува попадението на Сократес, грешката на Жуниор и новият гол на Роси, добрата игра на Дзоф, радостта на Фалкао от точния си удар и 29-та минута на второто полувреме, когато отново Паоло Роси с едно докосване прави 3:2! Оттогава всички поколения италиански футболисти се равняват по онзи отбор, който на 5 юли 1982 година направи чудо...

Повече от 30 години след онзи паметен мач, двата велики тима ще си дадат нова среща, този път приятелска, която по своя заряд едва ли може да определим като такава. За Женева мач между тимове от подобна класа е истинско събитие, тъй като в този град рядко се случват големи футболни мероприятия, така че със сигурност утрешният двубой ще остане в паметта на местните запалянковци.

Преди сблъсъка Чезаре Прандели отказа да говори за своите планове, ограничавайки се да каже само, че приятелските двубои са необходими, тъй като имат важно тактическо значение.

„Всеки би искал да играе срещу Бразилия, тъй като това е страна-домакин на Мондиал 2014. Това е важен тест за нашия отбор, той ще покаже къде се намираме", заяви Прандели.

Новините от лагера на италианците са повиквателната за дебютанта Черчи от Торино и завръщането след тригодишно отсъствие на защитника на Дженоа Антонели. Другата е, че днес Киелини бе изпратен у дома си, което предполага, че в защита ще видим Де Шилио, който ще направи своя дебют за мъжкия национален отбор на Италия. По време на вчерашната тренировка Балотели и Освалдо бяха тествани на върха на атаката, подкрепяни от Рикардо Монтоливо в ролята му на трекуартист. Според информация на италианските колеги, останалата част от полузащитата бе изградена от Андреа Пирло, Даниеле Де Роси и Клаудио Маркизио.

Относно Бразилия, която е домакин на Мондиал 2014, всеки един приятелски мач е добра форма за проверка на функционалното състояние на тима. А също така и на младите играчи, които могат да усилят „селесао". Тук трябва да отбележим, че Сколари от първите дни на назначаването си започна да използва младежите. Засега в играта на петкратния шампион не липсва онази зрелищност, която познаваме, но я няма стабилността.

Относно състава, Рамирес, Паулиньо и Лукас са контузени, така че най-вероятно атакуващият тризъбец ще е изграден от Неймар, Хълк и зад тях Кака. Сколари има повече опции в защита, а в опорната зона се очаква да започне Густаво.

До момента продадените билети са 26 000, но се очаква, че утре 30 000-ят стадион ще бъде пълен. И двата отбора ще експериментират със съставите и тактическите си схеми, но също така и никой няма да иска да загуби. А когато играят Бразилия и Италия, това е достатъчно основание да очакваме истински карнавал.

Прогноза за: Италия - Бразилия 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Италия:

11 септември Италия - Малта 2:0 (Квалификация за СП 2014)
12 октомври Армения - Италия 1:3 (Квалификация за СП 2014)
16 октомври Италия - Дания 3:1 (Квалификация за СП 2014)
14 ноември Италия - Франция 1:2 (Приятелска среща)
06 февруари Холандия - Италия 1:1 (Приятелска среща)

Бразилия:

11 октомври Бразилия - Ирак 6:0 (Приятелска среща)
16 октомври Япония - Бразилия 0:4 (Приятелска среща)
15 ноември Бразилия - Колумбия 1:1 (Приятелска среща)
22 ноември Аржентина - Бразилия 2:1 (Приятелска среща)
06 февруари Англия - Бразилия 2:1 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Италия - Бразилия

14 срещи
5 победи за Италия
2 равенства
7 победи за Бразилия
Голова Разлика: 24:19 за Бразилия

Коефициенти от bet365:
Италия - 3.75
Равен - 3.40
Бразилия - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Италия - 3.75
Равен - 3.25
Бразилия - 1.95

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
122