България и Беларус ще запишат равенство на стадиона в Минск


П. Пенков

България и Беларус ще запишат равенство на стадиона в Минск

Беларус - България
Стадион: "Динамо", Минск
Дата: 10.08.2011
Час: 20:00
Съдия:
Нериус Дунаускас (Литва)

В сряда от 20:00 часа, българският национален отбор ще проведе приятелска среща с отбора на Беларус, която се явява подготвителна за важният двубой, който българите очакват, а именно на 2 септември, когато трикольорите се изправят срещу Англия в борбата ни за класиране на Европейското първенство в Полша и Украйна през 2012г.

Съперникът ни Беларус се представя доста по-убедително в квалификациите за турнира, тъй като заема втората позиция в група D, като пред тях е само отбора на Франция, който с точка повече, но и с мач по-малко. Съставът воден от селекционерът Бернд Щанге показа амбициите си за класиране, след като успя да победи като гост Франция с 1:0 пред погледите на хилядите, които присъстваха на "Стад дьо Фран" в Париж, а в реванша в Минск успя да измъкне равенство 1:1.

От състава липсва голямата звезда на местния футбол Александър Хлеб, който в момента е без отбор. Иначе за мача в сряда Щанге е повикал цели петима футболисти от БАТЕ Борисов. Това са Александър Гутор, Игор Ши-тов, Максим Бордачьов, Александър Юревич и Павел Нехайник.

"Ще се опитаме да играем възможно най-добре, разчитайки на подкрепата на феновете. Очаквам добра контрола с България, след което да спечелим нужните ни точки до края на квалификациите," сподели националният селекционер на Беларус.

Шансовете на българският национален отбор за класиране на Европейското първенство са теоретични, тъй като ако не победим англичаните или Черна гора не спечели в Уелс, то губим всякакви шансове за първото място, което единствено осигурява директорно класиране на българите. На финалите ще играят победителите в деветте групи и най-добрият втори отбор. Останалите осем подгласника съставят четири двойки, които излъчват още четирима финалиста в два мача с разменено домакинство.

Българският национален отбор са събра официално в понеделник, когато започнаха тренировки преди предстоящата контрола, като от групата за мача отсъстваха Станислав Манолев и Благой Георгиев, които ден преди това все още имаха задължения с клубните си отбори и затова се присъединиха към лагера по-късно от останалите си съотборници. От групата отпаднаха контузените Йордан Милиев, Румен Трифонов и Николай Михайлов, а към тях се присъединиха още и Димитър Макриев, Владимир Гаджев и Александър Тонев. Спекулации се появиха и относно нефигурирането в групата на Стилян Петров и Мартин Петров, като се появи информация, че селекционера Лотар Матеус е решил преждевремнно да прекрати националната им кариера. Но българският страж Николай Михайлов разбули духовете, като заяви, че със сигурност двамата му съотборници ще вземат участие във важната среща с Англия в началото на месец септември.

Според мен България и Беларус ще запишат равенство помежду си, като срещата се явява единствено подготвка за двата състава преди важните им срещи от квалификациите за Европейското първенство през 2012 година.

Прогноза: Беларус - България 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Беларус:

09 февруари Беларус - Казахстан 1:1 (Приятелска среща)
26 март Албания - Беларус 1:0 (Квалификация за Евро 2012)
29 март Беларус - Канада 0:1 (Приятелска среща)
03 юни Беларус - Франция 1:1 (Квалификация за Евро 2012)
07 юни Беларус - Люксембург 2:0 (Квалификация за Евро 2012)

България:

17 ноември България - Сърбия 0:1 (Приятелски мач)
09 февруари България - Естония 2:2 (Приятелски мач)
26 март България - Швейцария 0:0 (Квалификация за Евро 2012)
29 март Кипър - България 0:1 (Приятелски мач)
04 юни Черна гора - България 1:1 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

Беларус - България

3 мача
0 победи за Беларус
0 равенства
3 победи за България
Голова Разлика: 8:2 за България


Коефициенти от bet365:
Беларус - 2.25
Равен - 3.25
България - 2.90

Коефициенти от Offsidebet:
Беларус - 2.30
Равен - 3.10
България - 3.05

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166