За първи път жена-съдия ще работи на Евро 2020


Н. Гавазов

За първи път жена-съдия ще работи на Евро 2020

Съдийският комитет на УЕФА одобри бригадите арбитри, който ще работят на Европейското първенство по футбол.

"В рамките на програмата за обмен, съгласно споразумението за сътрудничество между УЕФА и Южноамериканската конфедерация по футбол CONMEBOL, рефер от Южна Америка ще се присъедини към европейските съдии за първи път, а представител на УЕФА ще пътува до Южна Америка.

Аржентинският съдия Фернандо Рапаглини и неговият отбор ще се присъединят към избраните европейски съдии за Евро 2020, а испанският съдийски екип, воден от Хесус Гил Мансано, ще се присъедини към съдийския корпус на Купата на Америка през 2021 г., която ще се проведе в Аржентина и Колумбия.

Също така, за първи път в историята, жена съдия ще работи на Европейското първенство за мъже. Това ще бъде Стефани Фрапар, която е обслужвала мачовете на мъжки съревнования на УЕФА за клубове и национални отбори.  Тя бе избрана за помощник на главния съдия. Стефани ще служи като четвърти съдия, заедно с други колеги, изброени в списъка“, се казва в прессъобщение на УЕФА на официалния уебсайт на организацията.

Пълен списък на арбитрите:

Феликс Брих (Германия)

Славко Винчич (Словения)

Орел Грийнфелд (Израел)

Карлос Дел Серо (Испания)

Артър Соареш Диас (Португалия)

Даниел Зиберт (Германия)

Сергей Карасев (Русия)

Бьорн Куйперс (Холандия)

Ищван Ковач (Румъния)

Дани Макели (Холандия)

Антонио Матеу Лаос (Испания)

Майкъл Оливър (Англия)

Даниеле Орсато (Италия)

Антъни Тейлър (Англия)

Клемент Тюрпин (Франция)

Овидиу Хацеган (Румъния)

Джунейт Чакир (Турция)

Андреас Екберг (Швеция)

Евро 2020 трябваше да се проведе миналата година, но поради пандемията от коронавирус турнирът бе отложен до лятото на 2021 година. Предвижда се Европейското първенство 2020 да се проведе от 11 юни до 11 юли в 12 града - Лондон, Мюнхен, Баку, Рим, Букурещ, Копенхаген, Амстердам, Глазгоу, Санкт Петербург, Будапеща и Дъблин.

  Сподели
156