Матеус: Марадона е далеч от това да бъде определен като добър треньор


Н. Гавазов

Матеус: Марадона е далеч от това да бъде определен като добър треньор

Лотар Матеус в своя авторска колонка в изданието TZ пише за атакуващия стил на националния отбор на Германия. Той определи, че главното преимущество на Бундестима е полузащитата и това, че Англия и Аржентина са приели условията на игра на отбора на Льов. Той допълни също така, че неговият приятел Марадона е далеч от това, което може да определено като треньор.

„Така както играе националният отбор на Германия на сегашното Световно първенство наистина впечатлява. Благодарение на тази игра в преса нас вече ни смятат за главни фаворити за златото на Мондиала. Аз също така мисля, че Бундестима има големи шансове както срещи испанците, така и срещу холандците. Най-големият плюс който виждам в този отбор - това е центъра. В полузащита играем с петима футболисти, които са настроени за атакуващи действия. Нито един от тях не е настроен да се концентрира единствено и само върху разрушаването на действията на противника. Атакатаа - ето го главното немско оръжие! Когато играчите бързо преминават от отбрана в нападение, тях е невъзможно да ги спреш. На този турнир само Сърбия и Гана съумяха да се противопоставят в малка или по-голяма степен, благодарение на организацията си на играчите в средната линия", пише Матеус.

„При Англия и Аржентина напротив - и Льов отлично разбра това - те приеха нашите условия на игра. Аз не искам да омаловажавам достойнствата на нашия отбор, но срещу англичаните и аржентинците имахме огромно преимущество в полузащитата. Особено това се видя срещу южноамериканците, които бяха близо до дилетантството, което нагледно демонстрира, че моят приятел Диего Марадона е много далече от това да бъде определен като добър треньор", продължава Лотар.

„Сега що се отнася до нашите проблеми. В играта срещу испанците няма да имаме толкова свободни пространства, както срещу Англия и Аржентина. Испания в тактическо отношение стоят както сърбите и ганайците. И ако ни се отдаде да победим, на финала ни чака Холандия, която има същите козове като нас. Това ще бъдат много тежки мачове, много повече отколкото срещу Англия и Аржентина", завършва колонката на Матеус в TZ.

 

  Сподели
126