Уругвай ще се наложи над опасните корейци


Т. Михайлов

Уругвай ще се наложи над опасните корейци

Уругвай - Южна Корея
Стадион: "Нелсън Мандела Бей", Порт Елизабет
Дата: 26.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)


Стара китайска мъдрост гласи, че ако нещо се е случило веднъж, не е задължително то да се повтори. Ако обаче се повтори, то със сигурност ще се случи и трети път. Именно два пъти Уругвай е печелил Световната купа. Сега за урусите започва атаката на трета титла. Първият им по пътя към тази голяма мечта е срещу най-класния тим на всички времена от Азия – Южна Корея.

Уругвай бе почти безкомпромисен в Група А. Това бе една от най-трудните групи, тъй като там бяха още Мексико, домакина ЮАР и финалиста от СП’2006 Франция. В крайна сметка след нулев старт срещу “петлите”, в който победата би прилягала на “урусите”, Форлан и компания се развихриха и смазаха Бафана Бафана с 3:0. В мачът без значение срещу Мексико последва нова победа с 1:0, с което “Ла Селесте” подмина възможността да влезе в ужасяващия поток на Аржентина, Германия и Англия. Разбира се плейофите са друга бира и не случайно всички специалисти казват, че шампионата започва едва сега. Уругвай има едно предимство пред корейците и това е великата му история.

Корейските “тигри” също показаха добър футбол в първите си три мача. Те започнаха с лека победа над Гърция с 2:0. След това обаче имаха тежката задача да играят с един от големите колоси Аржентина. На почивката резултатът бе 1:2, но през втората част паднаха още два гола за “гаучосите”, което направи мачът с Нигерия твърде решителен. Срещу един от най-стабилните тимове в Африка Корея направи 2:2, което бе достатъчно за второ място и класиране в плейофите. Големият успех на “тигрите” съвсем не е забравен като тези на Уругвай. През 2002 като домакини те стигнаха до ½-финалите. Възможността да го направят отново никак не е малка.

В исторически план балансът между двата съперника е изцяло на страната на Уругвай. От 5 мача южноамериканците са спечелили 4, а една среща е завършила наравно. 4 от двубоите са контролни, а в тях ветеранът Себастиан Абреу има 3 гола. Той и сега е част от състава на “Ла Селесте”. Най-важният сблъсък обаче е през 1990 в груповата фаза на Мондиала в Италия. В Удине Уругвай побеждава с 1:0.

Оскар Табарес няма причини да прави промени при положение, че отборът му играе доста убедително досега. Наставникът ще заложи на схемата от последните два мача, при която в атака са Кавани и Суарес, зад тях действа хладнокръвният “екзекутор” Диего Форлан.

Треньорът на Корея Ху Юн-Моо също няма проблеми с контузени и наказани състезатели и може да заложи на най-доброто.  Той избира стандартната схема 4-4-2, която до този момент му носи успех. Защитата не е много стабилна, но атаката върши добра работа и компенсира грешките с доста голове.

Уругвай е изправен пред страхотната възможност да стигне до ¼-финал за пръв път от 40 години, а и с оглед на потока, един полуфинал също е обозрим. Южна Корея е считан за аутсайдер, което ще помогне доста на тима с оглед на психическата настройка за този мач. В Порт Елизабет мачът ще бъде много завързан, но все пак “урусите” трябва да измъкнат победата.

Последни 5 изиграни срещи:

Уругвай:

03 март Швейцария - Уругвай 1:3 (Приятелски мач)
27 май Уругвай - Израел 4:1 (Приятелски мач)
11 юни Уругвай - Франция 0:0 (СП 2010, Група А)
16 юни ЮАР - Уругвай 0:3 (СП 2010, Група А)
22 юни Мексико - Уругвай 0:1 (СП 2010, Група А)

Южна Корея:

30 май Южна Корея - Беларус 0:1 (Приятелски мач)
03 юни Испания - Южна Корея 1:0 (Приятелски мач)
12 юни Южна Корея - Гърция 2:0 (СП 2010, Група В)
17 юни Аржентина - Южна Корея 4:1 (СП 2010, Група В)
22 юни Нигерия - Южна Корея 2:2 (СП 2010, Група В)


Досегашни срещи:

Уругвай - Южна Корея

5 мача
4 победи за Уругвай
1 равенство
0 победи за Южна Корея
Голова Разлика: 9:3 за Уругвай


Коефициенти от bet365:

Уругвай - 1.90
Равен - 3.40
Южна Корея - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135