Ацтеките се готвят да принесат в жертва петлите


Т. Михайлов

Ацтеките се готвят да принесат в жертва петлите

Франция - Мексико
Стадион: "Питър Мокаба", Полокване
Дата: 17.06.2010
Час: 21:30
Съдия: Халил Ал Гамди (Саудитска Арабия)


Франция среща Мексико във втория си двубой от Група А на Мондиал 2010. Двата отбора са с по една точка до този момент и ако някой успее да измъкне победа ще се доближи изключително много до 1/8-финалите.

Финалистът от предишното предишния Мондиал започна със скучно нулево равенство срещу Уругвай на старта като се представи много слабо в атака. Южноамериканците бяха приели по-затворена тактика, която Рибери и компания не успяха да разгадаят. Дори напротив Форлан бе този, който трябва да съжалява, че изпусна на два пъти да накаже “петлите”.

И ако тази игра на французите бе единичен случай никой нямаше да се съмнява в техните шансове за успех срещу Мексико, но това е формата им откакто Зинедин Зидан заби главата си в гърдите на Матераци преди 4 години. Доменек бе доволен от точката, вероятно с право, тъй като и други фаворити тръгнаха колебливо, а Испания направо катастрофира. Но нещата много заприличват на СП 2002, когато “петлите” отпаднаха безславно без да отбележат гол. 

Мексико също трябва да съжалява за старта си. За разлика от Франция обаче “ацтеките” показаха хубава игра срещу домакините на “Сокър Сити”, но късметът не беше с тях в завършващата фаза. Вместо да нокаутират съперника си още през първата част те си позволиха да се отпуснат и Рафа Маркес трябваше да ги спасява в края. Така или иначе мачът им с Франция е най-важният, тъй като при победа ще могат да помислят за един приятелски равен с Уругвай. Това е най-идеалният сценарии за Хавиер Агире.  Друго развитие усложнява ситуацията.

Футболната история свързваща тези две нации е сравнително богата. Те са се срещали 3 пъти на Световно първенство, последният от които В Лондон през 1966, завършва 1:1.   Иначе в общо 6 мача Франция има 5 победи, последната от които бе с 4:0 през 2001 в Улсан в мач от турниар за Купата на Конфедерациите.

Френскаат преса коментира, че Раймон Доменек може да предприеме промени в стартовите 11 като пусне палачът на ЦСКА Андре-Пиер Жиняк. Освен това Флоран Малуда може да започне вместо някой измежду Гуркуф и Гову. Уилям Галас е под въпрос поради травма.

При Хавиер Агире няма толкова въпросителни с изключение на това дали да заложи на младостта в лицето на Хавиер Ернандес или на опитния Гийермо Франко.  По-вероятно е да не видим промени в състава на “ацтеките”.

Мачът между Франция и Мексико обещава много интрига като двата съперника са длъжни да играят по-открито. Това се отнася в по-голяма степен до мексиканците, тъй като равенството може и да влиза в плановете на Раймон Доменек с очертаващия се по-лек мач срещу домакина в края. Затова и тук рискът си заслужава – “ацтеките” ще излъжат “петлите”.


Последни 5 изиграни срещи:

Франция:

03 март Франция - Испания 0:2 (Приятелски мач)
26 май Франция - Коста Рика 2:1 (Приятелски мач)
30 май Тунис - Франция 1:1 (Приятелски мач)
04 юни Франция - Китай 0:1 (Приятелски мач)
11 юни Уругвай - Франция 0:0 (СП 2010)

Мексико:

24 май Англия - Мексико 3:1 (Приятелски мач)
26 май Холандия - Мексико 2:1 (Приятелски мач)
30 май Мексико - Гамбия 5:1 (Приятелски мач)
03 юни Италия - Мексико 1:2 (Приятелски мач)
11 юни ЮАР - Мексико 1:1 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Франция - Мексико

6 мача
5 победи за Франция
1 равенство
0 победи за Мексико
Голова Разлика: 15:4 за Франция


Коефициенти от bet365:
Франция - 2.30
Равен - 3.20
Мексико - 3.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
254