Ще започне ли Испания с гръм и трясък?


П. Пенков

Ще започне ли Испания с гръм и трясък?

Испания - Швейцария
Стадион: "Дърбан Стейдиъм", Дърбан
Дата: 16.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)


Мисията на Испания за завладяване на света започва в сряда в Дърбан, когато те се изправят срещу Швейцария. Червената фурия винаги влиза в международните турнири с големи амбиции да се представят добре и да финишират подобаващо. Армадата на Висенте дел Боске са смятани за фаворити от анализиратори и фенове за вдинагане на трофея на 11 юли в Йоханесбург. Въпреки това, много критици все още са скептични по отношение на Испания и истинския потенциал на тима поради липсата им на "история" на Световната купа и вярват, че испанците отново ще се "задушат" в най-важния момент от надпреварата, въпреки изобилието на таланти в отбора. Но в състава на Испания е изпълнение с доверие между играчите, които са повярвали в уменията си, нещо което липсваше в тима им на предишните световни първенства. Отбора като цяло е добре организиран, хармонията присъства и извън терена във взаймоотношенията на играчите. Отборът притежава невероятно съотношение от суперзвезди, които имат голям опит на големите турнири. Шампионите от Евро 2008 започват Световното първенство по най-добрия възможен начин. Те спечелиха трите си контролни срещи, които включват успех с 6:0 над Полза, който удължи рекорда им за най-много поредни спечелени мачове - 12.

Андрес Иниеста се възстанови от контузията си и поднови нормални тренирвоки с отбора в понеделник, но дел Боске може да го остави на резерваната скамейка с цел да не рискува здравето му, въпреки че той категорично намекна в края на миналата седмица, че звездата на Барселона ще започне срещата като титуляр. Фернандо Торес и Сеск Фабрегас, които завършиха сезона в Англия с контузии, също са възстановени и ще могат да играят за Испания.

След като се очаква червената фурия да заемат първото място в групата, то борбата за второто и място в шестнайсетина-финалната фаза на турнира ще бъде между Швейцария, Чили и Хондурас. Швейцарците може би имат една от най-трудните си дебютни срещи на Мондиала, а от друга страна този труден тест може да им послужи добре, тъй като ще им даде възможност да се съсредоточат върху другите две срещи, които ще бъдат срещи по-лесни противници. Испания имат склоността да започват големите турнири с гръм и трясък, което със сигурност ще се прояви и срещу Швейцария. Подготовката на часовникарите не беше добра. Те изиграха само две контролни срещи и не успя да спечели в нито една от тях. Те завършиха наравно 1:1 срещу Италия, само четири дни, след като загубиха от Коста Рика с 1:0. Тима вече е в серия от 5 поредни двубоя без победа, откакто победиха с 3:0 Люксембург в квалификациите за Световното първенство.

Ветеранът на тима Александър Фрай не игра в този сблъсък поради контузия на глезена, като все още не може да бяга с нормално темпо на провелата се неделна тренировка на тима. Междувремнно Валон Бехрами е под съмнение за двубоя поради проблеми в бедрения си мускул.

Смятам, че Испания няма да срещнат сериозни проблеми срещу средняк като Швейцария и ще успее да вземе трите точки от първата си среща на Мондиала.

Прогноза: Испания - Швейцария 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Испания:

18 ноември Австрия - Испания 1:5 (Приятелски мач)
03 март Франция - Испания 0:2 (Приятелски мач)
29 май Испания - Саудитска Арабия 3:2 (Приятелски мач)
03 юни Испания - Южна Корея 1:0 (Приятелски мач)
08 юни Испания - Полша 6:0 (Приятелски мач)

Швейцария:

14 октомври Швейцария - Израел 0:0 (Квалификация за СП)
14 ноември Швейцария - Норвегия 0:1 (Приятелски мач)
03 март Швейцария - Уругвай 1:3 (Приятелски мач)
01 юни Швейцария - Коста Рика 0:1 (Приятелски мач)
05 юни Швейцария - Италия 1:1 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Испания - Швейцария

18 мача
15 победи за Испания
3 равенства
0 победи за Швейцария
Голова Разлика: 45:15 за Испания


Коефициенти от bet365:
Испания - 1.25
Равен - 5.50
Швейцария - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194